Γιατί πρέπει να γιορτάσεις τη Διεθνή Ημέρα των Λεσβιών;

08/10/2019
από
Γιατί πρέπει να γιορτάσεις τη Διεθνή Ημέρα των Λεσβιών;
Γιατί πρέπει να γιορτάσεις τη Διεθνή Ημέρα των Λεσβιών;

Η Διεθνής Ημέρα των Λεσβιών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Οκτωβρίου. Είναι μια μέρα αφιερωμένη στις λεσβίες, στην ιστορία τους, στην ποικιλομορφία και στον πολιτισμό.

Η μέρα αυτή αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για γυναίκες, οικογένειες και συμμάχους να συναντηθούν, να συνδεθούν, να γιορτάσουν και να ευαισθητοποιήσουν για τη σημασία της κοινότητας.

Δεν γνωρίζουμε την ακριβή προέλευση της Διεθνούς Ημέρας των Λεσβιών. Κάποιοι λένε ότι η ημέρα ξεκίνησε το 1980, όταν πραγματοποιήθηκε μια Μέρα Πορείας Λεσβιών στη Νέα Ζηλανδία. Άλλοι λένε ότι η ημέρα ξεκίνησε στη δεκαετία του 1990.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα των Λεσβιών, που αναγνωρίστηκε στην Αυστραλία ήταν το 1990, με εκδήλωση στο Δημαρχείο του Collingwood στη Μελβούρνη στις 13 Οκτωβρίου. Από τότε στη Μελβούρνη, στις 8 Οκτωβρίου γιορτάζεται η λεσβιακή ορατότητα, για να προωθήσουν τη συζήτηση και τη λεσβιακή αλληλεγγύη.

Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες πραγματοποιούσαν εορταστικές εκδηλώσεις γύρω από αυτήν την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων φεστιβάλ, εκθέσεις και συγκεντρώσεις για να γιορτάσουν λεσβίες και σύμμαχοι. Η Διεθνής Ημέρα των Λεσβιών είναι all-inclusive. Είναι μια μέρα, που μοιράζονται οι λεσβίες και οι σύμμαχοι των λεσβιακών δικαιωμάτων.
Δες και αυτό!