Γιατί ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα δεν είναι κατάλληλος για υποψήφιος πρόεδρος;

0
88
Καθώς ο Ron DeSantis φέρεται να ετοιμάζεται να ανακοινώσει την προεδρική του υποψηφιότητα στο Twitter, η Serena Sonoma εξηγεί στο PinkNews γιατί δεν είναι κατάλληλος για κυβερνήτης, πόσο μάλλον για πρόεδρος.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα έχει αίμα στα χέρια του, και μάλιστα εδώ και καιρό. Η ανελέητη επιδίωξη της εξουσίας του έχει οδηγήσει σε πολιτικές διακρίσεων και ενθαρρυμένες ηθικολογίες που βλάπτουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Τον Ιανουάριο του 2022, ένα 12χρονο τρανς παιδί στην κομητεία Clay της Φλόριντα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λόγω του πόνου και της αγωνίας που ένιωθε ως τρανς παιδί που ζει σε έναν κόσμο ο οποίος αρνείται να το αποδεχτεί.

Το παιδί φέρεται να υποστηρίχθηκε από το σχολείο του, αφού φοβόταν να μιλήσει στους χριστιανούς γονείς του για την ταυτότητα φύλου του. Οι γονείς έκαναν μήνυση.

Εκείνη την εποχή, το νομοθετικό σώμα της Φλόριντα εξέταζε το νομοσχέδιο «Don’t Say Gay» (Μη Λες Γκέι), το οποίο θα απαγόρευε στα σχολεία να διδάσκουν στα παιδιά τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες ή γενικά να αναφέρουν ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο. Υπογράφηκε ως νόμος από τον σκληροπυρηνικό Ρεπουμπλικάνο DeSantis τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Πιο πρόσφατα, ο κυβερνήτης υπέγραψε νόμους που απαγορεύουν στους υπαλλήλους των σχολείων να ρωτούν τους μαθητές για τις αντωνυμίες τους, εμποδίζουν την πρόσβαση των τρανς ατόμων στις σωστές δημόσιες τουαλέτες και αποδυτήρια -συμπεριλαμβανομένων των σχολείων- και απαγορεύουν την ιατρική περίθαλψη για τρανς ανηλίκους που επιβεβαιώνουν το φύλο τους.

Η σπαρακτική ιστορία από την κομητεία Clay αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για πολιτικές που προστατεύουν και υποστηρίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά που είναι ακόμα πιο ευάλωτα σε διακρίσεις και βία.

Σύμφωνα με μια εθνική έρευνα που διεξήχθη από το The Trevor Project, το 42% των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων σκέφτηκε σοβαρά να επιχειρήσει να αυτοκτονήσει το 2022. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 70% των τρανς και non-binary παιδιών νέων ανέφερε συμπτώματα γενικευμένης αγχώδους διαταραχής τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ το 68% των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων ανέφερε συμπτώματα μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Και όμως, ο DeSantis είναι αποφασισμένος να περιορίσει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ιδιαίτερα των τρανς ατόμων.

Οι επιθέσεις του Ron DeSantis κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και των τρανς δικαιωμάτων

Ο DeSantis, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την υποψηφιότητά του για την προεδρία, έχει ένα καλά τεκμηριωμένο ιστορικό εναντίωσης στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και υποστήριξης πολιτικών που προστατεύουν από τις διακρίσεις, στη Φλόριντα.

Τον Μάιο, υπέγραψε νομοσχέδιο που κατέστησε παράνομο για τους γιατρούς να παρέχουν φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο σε τρανς νέους, αρνούμενος την πρόσβαση σε σωτήρια ιατρική φροντίδα που αποδεδειγμένα μειώνει τα ποσοστά αυτοκτονιών και βελτιώνει την κατάσταση της ψυχικής υγείας. Η απαγόρευση αυτή είναι μία από τις πιο ακραίες στη χώρα και έχει επικριθεί ευρέως από επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, υποστηρικτές των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έχει επίσης επεκτείνει τον νόμο «Don’t Say Gay» (Μη Λες Γκέι) για να καλύψει ένα ευρύτερο ηλικιακό φάσμα και έχει ήδη υπογράψει την απαγόρευση των τρανς κοριτσιών και γυναικών να αγωνίζονται σε σχολικά και πανεπιστημιακά αθλήματα.

Ο DeSantis συνεχίζει να εξυπηρετεί τις δικές του πολιτικές φιλοδοξίες και όχι τις ανάγκες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Οι πολιτικές του που εισάγουν διακρίσεις είναι απαράδεκτες και θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητά του να υπηρετήσει ως κυβερνήτης. Η προτίμηση των δικών του πολιτικών φιλοδοξιών έναντι της ευημερίας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αποτελεί σαφή ένδειξη της έλλειψης ενδιαφέροντος για τις περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Περιορίζοντας την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη των τρανς ατόμων, προωθώντας νομοσχέδια για τις τουαλέτες και εφαρμόζοντας την απαγόρευση στις τρανς αθλήτριες να συμμετέχουν στην κατηγορία των γυναικών στα γυναικεία αθλήματα, διαιωνίζει ένα εχθρικό και ανασφαλές περιβάλλον για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Υπάρχει ανάγκη ο DeSantis να τεθεί προ των ευθυνών του για τις επιβλαβείς πολιτικές του και να παραιτηθεί από κυβερνήτης. Ο αγώνας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα δεν έχει τελειώσει ακόμα και το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Είναι σημαντικό να μην καταφέρει ο κυβερνήτης θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία.

Κείμενο από PinkNews.