Για τους πολιτικούς που χρησιμοποιούν τις (ΛΟΑΤΚΙ+) ταυτότητές μας ως βρισιά

396
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολιτικοί στη χώρα μας κάνουν ομοφοβικά και τρανσφοβικά σχόλια για να ειρωνευτούν ή να κατηγορήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε τον -υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ- Ευάγγελο Αντώναρο να γράφει για «λουλούδες», ενώ αυτές τις μέρες παρατηρούμε την αποδόμηση της ακροδεξιάς  «Ελληνικής Λύσης», με τους συμμετέχοντας να μαρτυρούν ένα ιστορικό κακοποιητικών εκφράσεων.

Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Κυριάκου Βελόπουλου ο οποίος επιτέθηκε λεκτικά στον (μέχρι πρότινος) βουλευτή του, Αντώνη Μυλωνάκη, αποκαλώντας τον «τρανς».

Και «ναι» είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια χώρα, στην οποία ο πολιτικός κόσμος αντιλαμβάνεται τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητές μας ως βρισιά και τις χρησιμοποιεί έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη. Μιλούν για «τρανς ή ερμαφρόδιτες πολιτικές», κάνουν λόγο για «πουστιές» και ή για «γυναικωτούς» και άλλα τέτοια «όμορφα».

Αν πιστεύετε τώρα ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε ακροδεξιά πολιτικά μορφώματα, όπως αυτό του Βελόπουλου, κάνετε λάθος!

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!