Από σήμερα Σάββατο είναι πλέον διαθέσιμη και στο αέρα, η νέα gay διαδικτυακή σειρά Gayxample.

Η Ισπανική αυτή παραγωγή ξεχωρίζει για τους ήρωες της καθώς και τη μουσική. Μια σειρά με τη ματιά της ΛΟΑΤ κοινότητας.   

Με υπότιτλους σε πολλές ξένες γλώσσες ( όχι στα ελληνικά δυστυχώς ) η σειρά έχει ως αντικείμενο της τη ζωή στη ΛΟΑΤ περιοχή Eixample, στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Κάθε Σάββατο ένα νέο επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της σειράς, με μέση διάρκεια 13 λεπτά. Η πρώτη σεζόν θα έχει 10 επισόδια, τα οποία μπορείτε να δείτε με ποιότητα HD καθώς και σε φυσιολογική ποιότητα.

Η χρηματοδότηση της σειράς έγινε με προσωπικά κεφάλαια των συντελεστών της και το κόστος της πρώτης σεζόν κόστισε 30.000 ευρώ. Κανείς από τους παραγωγούς, ηθοποιούς και από όσους συμμετέχουν σε αυτό το νέο project δεν έλαβε αμοιβή. Η σειρά, δεν έχει καμία διαφήμιση. Μετά τον πρώτο χρόνο και ανάλογα με την επιτυχία της σειράς, οι συντελεστές θα δουν αν μπορούν να συνεχίσουν ή όχι.  Για όσους και όσες ενδιαφέρονται να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, η παραγωγή πουλά στην ιστοσελίδα της το soundtrack της σειράς, για τη χρηματοδότηση μελλοντικών επεισοδίων. Οι συντελεστές ελπίζουν ότι η ΛΟΑΤ κοινότητα θα αγαπήσει και θα στηρίξει τη σειρά και ελπίζουν να μπορέσουν να βρουν χρηματοδότηση ( ιδωτική ή δημόσια ) για την προβολή μιας διαφορετικής και θετικής εικόνας της Βαρκελώνης μέσω της σειράς, η οποία είναι διαθέσιμη σε 7 γλώσσες.

Αρκετοί μπορεί να θεωρήσουν από το πρώτο επεισόδιο, ότι η σειρά αναπαράγει στερεότυπα, αλλά οι συντελεστές υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.  Η σειρά θέλει να δείξει την καθημερινότητα της ΛΟΑΤ κοινότητας, όπως αυτή είναι, υποστηρίζουν οι συντελεστές, οι οποίοι είπαν οτι η έμπνευση της σειράς βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που έχουν ζήσει όλοι τους.

 Μια ενδιαφέρουσα νέα σειρά, διαθέσιμη δωρεάν για όλους και όλες, στην ιστοσελίδα της σειράς www.gayxample.net .

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]

Comments are closed.