Στα 25 του, o Frank Ocean έγινε ένας από τους λίγους καλλιτέχνες της hip-hop/R&B μουσικής που έχει μιλήσει δημόσια για την σχέση του με έναν άλλο άνδρα, παραδεχόμενος με αυτό τον τρόπο την αμφιφυλοφιλία του.

Το bi coming out του Ocean έγινε στις 4 Ιουλίου, μέσα από το προσωπικό του blog. Στο κείμενο που ανέβασε, μιλούσε για τα συναισθήματα που είχε για έναν άλλο άνδρα, όταν ήταν 19 ετών, την πρώτη του μεγάλη αγάπη.

Μέσα από την επιστολή, τον ευχαριστούσε για την επιρροή που άσκησε στην ζωή του. Έγραψε επίσης, “Δεν ξέρω τι θα γίνει από εδώ και πέρα και δεν με πειράζει. Δεν έχω πια κάποιο μυστικό να κρύψω. Αισθάνομαι ελεύθερος άνθρωπος.”

Η δημοσιοποίηση της επιστολής αγκαλιάστηκε θετικά από την μουσική και κυρίως την hip-hop κοινότητα της Αμερικής. Μέσα σε αυτούς που δημόσια συγχάρηκαν τον Frank Ocean για τo coming out ήταν η Beyonce και ο Jay Z.

O Ocean κάνει αναφορές στην αμφιφυλοφιλία του στα τραγούδια “Bad Religion”, “Pink Matter” και “Forrest Gump” μέσα από το νέο του album, channel ORANGE.

To album έκανε ντεμπούτο στο Billboard 200, στο Νο 2 και παραμένει στην ίδια θέση για δεύτερη συνεχή εβδομάδα. Το album είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο δημοφιλή ακούσματα σε όλο τον κόσμο. Ο δε Frank Ocean βρίσκεται στους 50 πρώτους καλλιτέχνες του δημοφιλούς Last FM, σε scrobbles (στα συνολικά δηλαδή ακούσματα από την μουσική κοινότητα του site, που μετρά εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο.

Thinkin Bout You

Pyramids

Novacane

Swim Good