Φλόριντα: Απόλυση ατόμου από σχολείο εξαιτίας του αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμου

09/11/2023
από
Άτομο που δίδασκε φυσική στο Εικονικό Σχολείο της Φλόριντας, απολύθηκε επειδή χρησιμοποίησε έναν ουδέτερο ως προς το φύλο τίτλο στην τάξη. Το σχολείο δήλωσε ότι ο τίτλος παραβίαζε ένα τμήμα του νόμου που υπογράφηκε τον Μάιο, γνωστός και ως «Μη Λες Γκέι».

Το AV Vary διδάσκει εδώ και 15 χρόνια, και μετά από ένα μεγάλο ταξίδι αυτογνωσίας, έκανε coming out ως non-binary. Έτσι, άρχισε να χρησιμοποιεί τον ουδέτερο ως προς το φύλο τίτλο «Mx.», σε αντίθεση με το Miss.

«Στην αρχή μίλησα στον διευθυντή γι’ αυτό, τον ενημέρωσα ότι το έκανα. Στην αρχή δεν είπε τίποτα, και μετά, περίπου ένα μήνα αργότερα, μου είπε ότι ήθελε να το αλλάξω».

«Μου είπαν ότι ο όρος καθηγητής δεν ήταν εντάξει, το Dr. επίσης δεν ήταν σωστό για μένα, επειδή δεν έχω διδακτορικό, αλλά υπάρχουν πολλά άτομα στο σχολείο που το χρησιμοποιούν, και το οποίο συμπωματικά, παραβιάζει επίσης τον ίδιο νόμο για τον οποίο μου επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή».

Αλλά το Vary αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει το Miss, έναν τίτλο που δεν του ταιριάζει. Έτσι, μετά από πολλές συζητήσεις με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, το Vary απολύθηκε.

Απ’ όσο γνωρίζει, κανένας δάσκαλος ή μαθητής δεν παραπονέθηκε.

Η απόλυση αυτή πραγματοποιήθηκε ενώ η Φλόριντα αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες ελλείψεις εκπαιδευτικών στη χώρα. Το Vary λέει ότι, μετά την απόλυσή του, οι μαθητές του χωρίστηκαν σε ήδη υπερφορτωμένες τάξεις.

«Όλοι αυτοί οι καθηγητές που είχαν ήδη γεμάτο φορτίο έπρεπε στη συνέχεια να αναλάβουν και τους μαθητές μου», είπε εκφράζοντας παράλληλα τον θυμό και την απογοήτευσή του.

Το Vary συναντάται με ομάδες ακτιβιστών για να αναλάβει την υπόθεσή του. Έχει επίσης υποβάλει καταγγελία στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης.

Εκπρόσωπος του Εικονικού Σχολείου της Φλόριντας δήλωσε ότι είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί τους νόμους και τους κανονισμούς της Φλόριντα που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση.
Δες και αυτό!