Ένα μήνα σχεδόν μετά το Eurovision Party στη Μόσχα, μια περίεργη ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Η ιστορία έχει θέμα την ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς στο αεροδρόμιο της Μόσχας κατά του Ισραηλινού εκπροσώπου της Eurovision, Hovi Star.

Πώς ξεκίνησαν, όμως, όλα; Σε εφημερίδα της Ισπανίας, η εκπρόσωπος της χώρας, Barei έκανε τη δήλωση πως δεν θα πρέπει να ψηφίσουμε τη Ρωσία στη φετινή Eurovision, όχι λόγω του τραγουδιού αλλά λόγω της εκτεταμμένης ομοφοβίας που επικρατεί στη Ρωσία. Για να στοιχειοθετήσει τη θέση της, η Barei έφερε ως παράδειγμα τον προπυλακισμό του Ισραηλινού τραγουδιστή, Hovi Star κατά τον έλεγχο διαβατηρίων επικαλούμενη ότι του σκίσαν το διαβατήριο και γελούσαν μαζί του λόγω της εμφάνισης, του make up και των ρούχων του.

Σε συνέχεια αυτής της δήλωσης στις 22 Απριλίου ο Hovi Star βρέθηκε στη Μάλτα για το επόμενο Eurovision Party και στην εκπομπή της Μαλτέζικης τηλεόρασης Xarabank, επιβεβαίωσε τη δήλωση της Ισπανίδας τραγουδίστριας λέγοντας πως δεν κρατάει κακία αλλά ένιωσε άβολα.

Η ιστορία μέχρι στιγμής τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας με τις μεγάλες Ευρωπαϊκές εφημερίδες αμέσως να τάσσονται με το μέρος του Ισραηλινού τραγουδιστή.

Όμως κάνοντας μια έρευνα, το www.oikotimes.com έφερε στο φως δύο πρόσθετα στοιχεία. Πρώτον, ο διοργανωτής του Eurovision Party στη Μόσχα, Dmitry Melnikov, fan του διαγωνισμού, δήλωσε στην ιστοσελίδα πως ποτέ κανείς από τους καλεσμένους του πάρτι του εξέφρασε επίσημα ή έστω ανεπίσημα κάποιο παράπονο. Δεύτερον το oikotimes.com έχει τη μαρτυρία ενός ακόμα καλλιτέχνη που ήταν καλεσμένος στο ίδιο πάρτι και παρών στον έλεγχο των διαβατηρίων της συγκεκριμένης ομάδας, ο οποιος “αδειάζει” εντελώς τον Ισραηλινό καλλιτέχνη.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση δεν είναι μόνο ότι το συμβάν έρχεται στο φως σχεδόν ένα μήνα μετά το πάρτι στη Μόσχα αλλά και το γεγονός ότι η ιστορία αποκαλύφθηκε από την Ισπανίδα εκπρόσωπο της Eurovision, η οποία κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προωθήσει (ειδικά μέσω social media) τη φιλία της με τον Γάλλο συμμετέχοντα στο διαγωνισμό, Amir Haddad, ο οποίος είναι το δεύτερο μεγάλο φαβόρί μετά τη Ρωσία για να κερδίσει τη φετινή Eurovision.

Ουσιαστικά κανείς δεν ξέρει αν η ιστορία είναι αληθινή ή αν πρόκειται για συνενταγμένη ενέργεια κάποιων κατά της Ρώσικής συμμετοχής που θεωρείται το απόλυτο φαβορί για το διαγωνισμό φέτος. Πάντως εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα και το βίντεο ασφαλείας από το αεροδρόμιο Semitetovo γιατί οι Ρώσοι θεωρούν πως η ιστορία είναι όντως κατασκευασμένη.