«Εσύ»: Μια θανάσιμη κραυγή απόγνωσης που μας αφορά

12/10/2023
2ος χρόνος παραστάσεων στο Θέατρο Αλκμήνη, για τον σπαρακτικό μονόλογο “Εσύ” του Αλέξανδρου Χούντα. Βασισμένο σε πραγματικό γεγονός.

Η τραγική ιστορία ενός γκέι εφήβου που δολοφονήθηκε από την ίδια του τη  μητέρα. Το “Εσύ” είναι μια αληθινή ιστορία, που μας αφορά όλους.

Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για τη παράσταση  Διαγωνισμός

Λίγα λόγια για το έργο:

«Ίσως να μην είμαι ο γιος που ονειρεύτηκες»

Ο Ίτα είναι 17 χρονών. Είναι γκέι. Ο ίδιος θέλει να ζήσει μια κανονική ζωή, χωρίς να κρύβεται για τη σεξουαλικότητα του, αλλά ξέρει όπως η μητέρα του αρνείται να την αποδεχτεί. Σε ένα τυχαίο μέρος γνωρίζει μία άστεγη γυναίκα (που σίγουρα μόνο τυχαία δεν είναι). Από αυτή τη γνωριμία παίρνει το θάρρος, να κάνει μια ύστατη προσπάθεια και να μιλήσει ανοιχτά με τη μητέρα του για την ταυτότητά του, με την ελπίδα πως θα κερδίσει επιτέλους την αποδοχή της.

«Και η δική μου φωνή πότε θα ακουστεί;»

Ο υπαρξιακός εφιάλτης ενός εφήβου που ασφυκτιά μέσα σε μια κοινωνία βυθισμένη στα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τους φόβους. Ένα προσωπικό coming out του νεαρού ήρωα λίγο πριν από το άδικο τέλος του και συνάμα μία ευαίσθητη κριτική στην κοινωνία που γυρίζει την πλάτη στη διαφορετικότητα μαθαίνοντας στα παιδιά της από μικρή ηλικία να μισούν.

Μετά τον πρώτο κύκλο των sold out παραστάσεων της προηγούμενης σεζόν, ο θεατρικός μονόλογος «Εσύ» επιστρέφει για 2η χρονιά στη σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη από την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Πέμπτη στις 21.15

Ο Αλέξανδρος Χούντας υποδύεται το ρόλο του εφήβου, υπογράφει το κείμενο και σκηνοθετεί με σύγχρονη ματιά και έμφαση στο ζήτημα της αποδοχής. Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο ΜιχάληςΔέλτα φωτίζοντας μοναδικά την ευαισθησία και τις ρωγμές του ήρωα. Επί σκηνής εμφανίζεται και η Κατερίνα Λουτσοπούλου σε έναν βουβό ρόλο – σύμβολο της ρομαντικής πλευράς του ανθρώπου, εκείνου που όλα τα έχει χάσει κι όμως παραμένει άνθρωπος. Τη φωνή της στην παράσταση χαρίζει η ΠαναγιώταΒλαντή.

Το «Εσύ»  βασίζεται σε πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Βραζιλία το 2017, όταν μία μάνα σκότωσε τον ίδιο της το γιο λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων.

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: ΑλέξανδροςΧούντας
Πρωτότυπη Μουσική: ΜιχάληςΔέλτα
Σκηνικά – Κοστούμια: ΜάρθαΧαραλαμπίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: ΛίναΦούντογλου
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Φωτογραφία: ΗλίαςΑργυρακόπουλος
Ερμηνεύει o ΑλέξανδροςΧούντας
Μπεατρίσα: Κατερίνα Λουτσοπούλου

Τη φωνή της χαρίζει η ΠαναγιώταΒλαντή


INFO

«Εσύ»

Παραστάσεις: Από 12 Οκτωβρίου 2023 κάθε Πέμπτη στις 21.15
Διάρκεια παράστασης: 70’
Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (μειωμένο)

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8, Γκάζι – Μετρό Κεραμεικός
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103428650
Προπώληση: TicketServices.grΔες και αυτό!