Αφορμή γι΄αυτό την ανάρτηση στάθηκε το σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας “Μαγνησία”, το οποίο σε κάποιο σημείο φιλοξενεί μια φωτογραφία του δήμαρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, με τον συνοδευτικό τίτλο: “Θαυμάστε τον χυδαίο δήμαρχό σας – ‘Ο Καρεκλίδης είναι ομοφυλόφιλος’, η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου στο δημοσίευμα της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ”.

Η ιστορία έχει ως εξής: Η εφημερίδα, εκδότης της οποίας είναι ο Αρχιμήδης Καρεκλίδης, δημοσίευσε ένα άρθρο, “αναφορικά με την δωρεάν διαμονή του του δήμαρχου Βόλου και της οικογένειάς του σε ξενοδοχείο της Πορταριάς”, που όπως αναφέρει “είναι μεφαλοοφειλέτης του Δήμου Βόλου και του οποίου οι οφειλές ρυθμίστηκαν εν μέσω καραντίνας από την Οικονομική Επιτροπή”. 

Στο δημοσίευμα αυτό απάντησε ο Δήμαρχος Βόλου με ένα κείμενο, που ανέβασε και στο Facebook (μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την απάντηση εδώ). Σε κάποιο σημείο ο κ. Μπέος αναφέρει:

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς ότι για τον αμφιλεγόμενο, για πολλά, Αρχιμήδη Καρεκλίδη τέτοια επίδειξη αισχρότητας, κακοήθειας και διαστροφής, δεν δικαιολογείται ούτε από πιθανές ιδιαίτερες πλευρές της προσωπικότητας του. Έτσι λοιπόν σύντομα, ευθύς ως αποκατασταθεί η κανονικότητα στη λειτουργία και της Δικαιοσύνης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μήνυση και αγωγή και να αποδείξει τους άθλιους ισχυρισμούς του, που προφανώς τους έχει υπόψη του από το περιβάλλον στο οποίο… ανδρώθηκε. ΥΓ. Επειδή πολύ ασχολείται με το δάχτυλό μου, αν το κουνάω και που, αν θέλει ας μας εξηγήσει τον λόγο. Εμείς τον φανταζόμαστε, αλλά πάλι κανείς δεν μπορεί να ξέρει σίγουρα…”.

Μετά την απάντηση αυτή, η εφημερίδα κυκλοφόρησε με το παραπάνω εξώφυλλο, αναφέροντας πως “ο δήμαρχος κατηγορεί τον εκδότη της εφημερίδας ως ομοφυλόφιλο”.

Ένα άλλο, μάλιστα, μέσο του Βόλου υποστηρίζει πως ο εκδότης της εφημερίδας δήλωσε “έτοιμος να υποβληθεί σε τεστ… ανδρισμού”, για να αποδείξει πως δεν είναι ομοφυλόφιλος.

Δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει εκεί στον Βόλο. Όπως και να έχει όμως, είναι λυπηρό πως τόσο οι υπαινιγμοί του δημάρχου όσο και οι αναγνώσεις του εκδότη τείνουν να ταυτίζουν την ομοφυλοφιλία με αρνητικές συμπεριφορές.

Γιατί κανένας άνθρωπος δεν είναι κακός επειδή είναι ομοφυλόφιλος (ετεροφυλόφιλος ή ό,τι), ούτε η ομοφυλοφιλία είναι κάποια κατηγορία που βαραίνει τον άτομο που τη φέρει. Έλεος.

Επίσης, χαλαρώστε λίγο με τον ανδρισμό σας, τα τεστ και τα σεξουαλικά υπονοούμενα.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!