Έρευνα έδειξε ότι το 48% των τρανς ατόμων στην Αυστραλία βιώνει αντί-τρανς μίσος

0
40
Amnesty International
Νέα έρευνα δείχνει ότι σχεδόν τα μισά τρανς άτομα στην Αυστραλία έχουν βιώσει κάποια τρανσφοβική συμπεριφορά – είτε online είτε διά ζώσης – τον τελευταίο χρόνο.

Η έρευνα «Fueling Hate report», η οποία πραγματοποιήθηκε από το Trans Justice Project και το Victoria Pride Lobby, βρήκε ένα ανησυχητικό ποσοστό τρανς ατόμων στη χώρα που έχουν υπάρξει θύματα τους μίσους, της παρενόχλησης, της κακοποίησης και της σωματικής βίας.

Διεξαγόμενη από τις 17 έως και τις 25 Απριλίου, η έρευνα φανέρωσε ότι το 49% των τρανς ερωτηθέντων έχει βιώσει αντί-τρανς μίσος online κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.

Περίπου το 48% των τρανς ατόμων είπε ότι βίωσε κάποια συμπεριφορά μίσους από κοντά, συμπεριλαμβανομένης της κακοποίησης και της παρενόχλησης, την ίδια περίοδο, με το 24% να λέει ότι έχει νιώσει αύξηση αυτών των περιστατικών τους τελευταίους δύο μήνες.

Κατά μέσο όρο, 1 στα 6 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι έχουν βιώσει σωματική βία τον τελευταίο χρόνο.

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι ακόμα κι αν κάποια τρανς άτομα δεν είχαν βιώσει προσωπικά κάποια τρανσφοβική συμπεριφορά online, σχεδόν όλα (το 94%) είχε περάσει κάποιου είδους αντί-τρανς μίσους online το τελευταίο έτος.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, είναι η μεγαλύτερη έρευνα τέτοιου είδους στην Αυστραλία, με περισσότερα από 3.099 ερωτηθέντα άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των απαντήσεων από 1.309 άτομα της τρανς κοινότητας.

Η έρευνα ισχυρίζεται ότι υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ της αντί-τρανς ρητορικής και της αύξησης του αντί-τρανς μίσους, αναφερόμενη συγκεκριμένα και στην Βρετανίδα αντί-τρανς ακτιβίστρια Kellie-Jay Keen αλλά και στους οπαδούς της που συγκεντρώθηκαν στη Μελβούρνη τον Μάρτιο.

«Τα τρανς άτομα αξίζουν να νιώθουν ασφάλεια στις κοινότητες μας, και να έχουν την ελευθερία να είναι ο εαυτός τους», είπε το διευθύνον άτομο του Trans Justice Project. «Αλλά τώρα οι ζωές μας απειλούνται».

«Προτρέπουμε τις κυβερνήσεις σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε κάποια μέτρα ώστε να πολεμήσουν τον εξτρεμισμό και να προστατεύσουν τις κοινότητες μας από το μίσος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.