Ένας γκέι άνδρας αναφέρει ότι η αστυνομία δεν κάνει αρκετά για να τον κρατήσει ασφαλή αφού δέχθηκε βίαια επίθεση από τον γείτονά του επειδή τον ανέφερε για ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Ο 23χρονός Stephen Wentzell ζει στο Χάλιφαξ του Καναδά. Στις 31 Αυγούστου ανέφερε τον γείτονά του για ενδοοικογενειακή κακοποίηση, αλλά η αστυνομία «δεν έκανε τίποτα» και έφυγε σύμφωνα με το Global News.

Φαίνεται ότι ο γείτονας υποψιάστηκε ότι ο Wentzell ήταν αυτός που κάλεσε την αστυνομία, καθώς ήρθε στην πόρτα του δύο εβδομάδες αργότερα. στη μέση της νύχτας. και του επιτέθηκε.

«Απλώς σκόνταψε με μεθυσμένα βήματα και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι γροθιές αριστερά και δεξιά» , είπε.

Όταν συνειδητοποίησε τον κίνδυνο της κατάστασης, ο Wentzell έβγαλε το τηλέφωνό του και άρχισε να ηχογραφεί, τεκμηριώνοντας την τρομακτική σκηνή ως απόδειξη.

«Κάλεσες τους μπάτσους γαμ%$…. πο#$……; Το κάνεις ξανά σε μένα, θα σε γ$#$….» , λέει ο άντρας, ενώ τα λόγια του συνοδεύονται από χτυπήματα.

«Έφαγα πάνω από δώδεκα γροθιές στο κεφάλι, όσο με αποκαλούσε π%$#…. και με κλωτσούσε στο πρόσωπο με τη μπότα του. Είμαι εντάξει, αλλά δεν είμαι εντάξει» , είπε ο Wentzell στο Twitter καθώς μοιράστηκε την ηχογράφηση.

Ευτυχώς, ο Wentzell δεν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς εκτός από διάσειση, αλλά τώρα ζει με τον φόβο, καθώς ο άντρας απελευθερώθηκε από την αστυνομική κράτηση.

Η Περιφερειακή Αστυνομία του Χάλιφαξ απέρριψε μια συνέντευξη με το Global News, αλλά ανέφερε σε δήλωση:

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αστυνομία δεν έχει την ικανότητα ή την εξουσία να εκδιώξει τους κατοίκους από τα σπίτια τους υπό αυτές τις συνθήκες. Τούτου λεχθέντος, συνεχίσαμε να διατηρούμε επαφή για να διασφαλίσουμε ότι το θύμα έχει πλήρη επίγνωση του τι θα συνιστούσε παραβίαση αυτών των προϋποθέσεων και ποια μέτρα λαμβάνονται για την αναφορά τέτοιων πληροφοριών.»