Έγραψε ιστορία αυτή την εβδομάδα, ως το πρώτο ανοιχτά τρανς άτομο, που αγωνίστηκε ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο λόγος για τ@ Quinn (σ.σ. χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες she/them), που είναι μέλος της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του Καναδά και έπαιξε την Τετάρτη σε έναν από τους πρώτους αγώνες των Αγώνων του Τόκιο. Στον εναρκτήριο διαγωνισμό εναντίον της Ιαπωνίας, το σκορ έληξε με ισοπαλία 1-1. Η αρχηγός της ομάδας Christine Sinclair, σημείωσε το μοναδικό γκολ για λογαριασμό του Καναδά.

Μιλώντας για τα συναισθήματα που έχει, @ Quinn που αγωνίζεται επίσης στο National Women’s Soccer League (NWSL), δήλωσε στο NWSL:

«Αισθάνομαι περήφαν@ που βλέπω το όνομά μου στη σύνθεση και τη διαπίστευσή μου. Νιώθω λυπημέν@ γνωρίζοντας ότι υπήρχαν άτομα πριν από εμένα που δεν μπορούσαν να ζήσουν την αλήθεια τους λόγω του κόσμου».

«Κυρίως, νιώθω ότι γνωρίζω τις πραγματικότητες», είπαν. «Τα τρανς κορίτσια απαγορεύονται από τον αθλητισμό. Οι τρανς γυναίκες αντιμετωπίζουν διακρίσεις και προκατάληψη ενώ προσπαθούν να ακολουθήσουν τα ολυμπιακά όνειρά τους. Ο αγώνας δεν είναι κοντά στο τέλος … και εγώ θα γιορτάσω όταν είμαστε όλ@ εδώ».

Η Quinn είναι ένα από τα τρία συνολικά τρανς άτομα που πάρουν μέρους στους φετινούς Ολυμπιακούς.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!