Ένοχοι για εγκληματική οργάνωση Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης

07/10/2020
από
Χρυσή Αυγή, απόφαση

Ολοκληρώθηκε η εκφώνηση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής από την Πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη.

Ένοχος ομόφωνα ο Γιώργος Ρουπακιάς για την ανθρωποκτονία με θύμα του Παύλου Φύσσα. Ένοχοι και όλοι οι άλλοι, πλην δύο μελών της Χρυσής Αυγής, για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση στο ΠΑΜΕ, που όμως μετατράπηκε από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι και για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Λαγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Ηλίας Παναγιώταρος, κι ο Γιώργος Γερμενής.

Η έδρα δεν υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέως.

Επιπλέον, ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τους: Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Μίχο, Στάθη Μπούκουρα, Κώστα Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγο, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιο Ζησιμόπουλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Κύματα χειροκροτημάτων από τον κόσμο. Η συγκέντρωση έχει ξεπεράσει τις 14.000 κόσμου.

Την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης ακολούθησαν δηλώσεις από τις/τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

https://avmag.gr/130323/eikones-apo-tin-antifasistiki-sygkentrosi-exo-apo-to-efeteio/
Δες και αυτό!