Πέντε ντοκιμαντέρ για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής

06/10/2020
από
ντοκιμαντέρ για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής
REUTERS

Περιμένοντας την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για την δική της Χρυσής Αυγής, το tvxs.gr παρουσιάζει, πέντε ντοκιμαντέρ για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει, μέσα από το άρθρο του Γιώργου Ρούσσο.

Πέντε “σπουδαία και χαρακτηριστικά ντοκιμαντέρ” , όπως αναφέρεται, για τον ρόλο και τα εγκλήματα που διέπραξε η “νεοναζιστική οργάνωση” Χρυσή Αυγή.

“Για να μην ξεχάσουμε ποτέ τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής”

  1. «Οι Εκκαθαριστές» (The Cleaners – 2013) του Κωνσταντίνου Γεωργούση
    Ακολουθεί μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο του 2012.Κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sarajevo τον Αύγουστο 2013.
  2. «Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης» (2013) του Στέλιου Κούλογλου
    Η Χρυσή Αυγή έλαβε 1.000 ψήφους στα μαρτυρικά Καλάβρυτα και Δίστομο. Η ιστορική μνήμη έχει εξασθενίσει ή πρόκειται για μια κατασκευασμένη είδηση; Ένα ντοκιμαντέρ μέσα σε ένα ντοκιμαντέρ, για τη μνήμη και τη λήθη.
  3. «Φασισμός Α.Ε.» (2014) του Άρη Χατζηστεφάνου
    Οι δημιουργοί των ντοκιμαντέρ «Debtocracy» και «Catastroika», επιστρέφουν με τη νέα τους παραγωγή με τίτλο: «Φασισμός Α.Ε.». Ανιχνεύουν και παρουσιάζουν μεταξύ άλλων, τον ρόλο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων, που συνέβαλαν δραστικά στην άνοδο της άκρας δεξιάς και του φασισμού.
  4. «Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση» (Golden Dawn: A Personal Affair – 2016) της Αγγελικής Κουρούνη
    Μια δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή». «Τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος. Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της.
  5. «Golden Dawn Girls» (2017) του Χάβαρντ Μπάστνις
    Ο Νορβηγός σκηνοθέτης Χάβαρντ Μπάστνις παρακολουθεί την κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, την σύζυγο του Γιώργου Γερμενή και τη μητέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, στην προσπάθεια τους να αναλάβουν κεντρικό ρόλο ενόψει των εκλογών του 2015.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο με την εκτεταμένη περιγραφή για τα ντοκιμαντέρ εδώ.




Δες και αυτό!