Ενημερωτικό site στην Καστοριά ανεβάζει ομοφοβικό βίντεο – το κατεβάζει λίγο αργότερα

15/06/2020

“Ο Θοδωρής είναι gay και κρατάει κρυφή την σεξουαλική του ταυτότητα. Κάποια μέρα όμως αποκαλύπτονται όλα και τότε τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή…”

Μ΄αυτό τον τρόπο προλογίζει το fouit.gr, ένα ενημερωτικό site της Καστοριάς, μια ταινία μικρού μήκους με ομοφοβικό περιεχόμενο και τίτλο “Πίστεψέ με (Η αμαρτία της ψυχής)”.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο ανήκει στον Γιάννη Τσακλίδη, ο οποίος – όπως πληροφορούμαστε – είναι θεολόγος και διδάσκει σε λύκειο της Καστοριάς. Ο ίδιος μάλιστα υποδύθηκε και τον ρόλο του πατέρα του (γκέι) Θοδωρή στην ταινία και κοινωνό όλων των ομοφοβικών (χριστιανικών) αντιλήψεων.

Mετά τη δημοσιοποίηση και αναπαραγωγή του video και την κατακραυγή του στα κοινωνικά δίκτυα ο εν λόγω θεολόγος αναγκάστηκε και απέσυρε το video.

Αν και το βίντεο έχει κατέβει, η σχετική ανάρτηση στο site εξακολουθεί να υπάρχει. Ακόμη χειρότερα ο συγκεκριμένος θεολόγος διατηρεί κανάλι στο Youtube, όπου αναρτά παρόμοια βίντεο ενώ γονείς μαθητών του στο Λύκειο μαρτυρούν ότι τις επικίνδυνες θέσεις που προβάλλει εδώ τις μεταφέρει και στους μαθητές του.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να αισθάνεται άσχημα για την σεξουαλικότητα ή/και την ταυτότητα φύλου του. Κι αυτό είναι δεδομένο. Όπως δεδομένο είναι πως κανένα άτομο υπό οποιαδήποτε ιδιότητα και κανένα μέσο δεν έχει δικαίωμα να ανατρέπει αυτό το δεδομένο.


UPD: Ενώ αρχικά το βίντεο είχε κατέβει, η ιστοσελίδα το ανέβασε και πάλι παρά τις έντονες αντιδράσεις. 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!