Ένας χρόνος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

28/02/2024
από
Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άτομα. Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαιοσύνη και ανάληψη ευθυνών. 

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 στις 23:25, η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity, η οποία ήταν γεμάτη από φοιτητές, συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία. Μετά τη σύγκρουση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν τρία βαγόνια, ακολούθησε μια έντονη έκρηξη, και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, ενώ άλλοι τραυματίστηκαν. 

Ένα χρόνο μετά, οι συγγενείς καταγγέλλουν τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος, τις παραλείψεις στα συστήματα ασφαλείας, και εκφράζουν την οργή τους σχετικά με την απόφαση να μην κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή. 

Με αφορμή την επέτειο του δυστυχήματος, χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μέλη πολιτικών κομμάτων, βγήκαν σήμερα στους δρόμους με κοινό αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Στην Αθήνα, θα ακολουθήσουν πορείες προς τη Βουλή και πιθανότατα προς τα γραφεία της Hellenic Train. Επίσης, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για σήμερα με κεντρικό σύνθημα «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια».

Παράλληλα, η εκστρατεία, που ξεκίνησε η Μαρία Καρυστιανού για το έγκλημα στα Τέμπη, έχει φτάσει τις 882,715 υπογραφές και συνεχίζει να χρειάζεται την υποστήριξή μας.

Υπογράψτε το ψήφισμα ΕΔΩ και στη συνέχεια επιλέξτε κοινοποίηση αντί κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας.
Δες και αυτό!