Ένας γκέι άντρας που «πάντα ονειρευόταν» να κάνει μια μεγάλη οικογένεια μόλις τεκνοθέτησε το έκτο του παιδί με αναπηρία.

Ο 37χρονος Ben Carpenter, από το Χάντερσφιλντ της Αγγλίας, εργάστηκε στον τομέα της φροντίδας πριν τεκνοθετήσει το πρώτο του παιδί, όταν ήταν μόλις 21 ετών.

Στο Daily Mail δήλωσε:

«Πάντα γνώριζα τι ήθελα. Ποτέ δεν ήθελα να γίνω βιολογικός μπαμπάς, γιατί το να είμαι γονέας είναι πολύ περισσότερο από αυτό.»

Η τεκνοθεσία παιδιών με αναπηρία και πρόσθετων ψυχικών και σωματικών αναγκών ήταν σημαντική για εκείνον, γιατί όπως είπε «ήταν τα πιο ευάλωτα και εκείνα που χρειάζονταν περισσότερο ένα στοργικό και φροντιστικό σπίτι.»

Το 2015, η Βρετανική Ένωση Τεκνοθεσίας και Ανάπτυξης (BAAF) υπολόγισε ότι ενώ ο αριθμός των παιδιών που έχουν φροντίσει και που έχουν αναπηρία φτάνει το 25%, αυτός ο αριθμός ανεβαίνει στο 40% για τα παιδιά που περιμένουν στο μητρώο μέχρι να βρεθεί οικογένεια γι’ αυτά.

Το πρώτο παιδί του Ben, ο Jack, που είναι σήμερα 14 ετών, έχει αυτισμό. Στη συνέχεια τεκνοθέτησε τη Ruby, που σήμερα είναι 11 ετών, η οποία έχει σύνθετες ανάγκες.

«Είχα πολλά να αποδείξω σε τόσο μικρή ηλικία», είπε.

«Έπρεπε να δείξω ότι ήμουν αρκετά ώριμος και μπορούσα να προσφέρω σε αυτά τα παιδιά αυτό που χρειάζονταν».

Μετά την τεκνοθεσία της Ruby, ο Ben ρωτήθηκε από το ίδρυμα τεκνοεθσίας εάν θα μπορούσε να τεκνοθετήσει και τη βιολογική αδερφή της κόρης του, τη Lily, η οποία είναι κωφή. Την τεκνοθέτησε.

Το τέταρτο παιδί του είναι ο εξάχρονος Joseph, ο οποίος έχει σύνδρομο Down, και το πέμπτο παιδί του ήταν ο Teddy, ο οποίος είχε σύνδρομο Cornelia de Lange, μια σπάνια γενετική διαταραχή. Δυστυχώς, ο Teddy πέθανε τον Νοέμβριο του 2019, από σήψη, που δεν είχε σχέση με την αναπηρία του.

Ο Ben είπε: «Ήμουν συντετριμμένος και ένιωθα ένοχος για λίγο, γιατί συνέχισα να αναρωτιέμαι αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να το διορθώσω. Πριν πεθάνει ο Teddy, με είχαν καλέσει από την υπηρεσία, καθώς σκεφτόμουν να τεκνοθετήσω κι άλλο ένα παιδί. Ήταν ένα μικρό αγόρι με σοβαρά εγκεφαλικά προβλήματα.»

«Είπα ναι, αλλά όταν πέθανε ο Teddy, έπρεπε να θέσω τη διαδικασία σε αναμονή για να μπορέσω να θρηνήσω».

Πέρυσι, παρόλο που θρηνούσε ακόμα τον γιο του, ο Ben είπε:

«Συνειδητοποίησα ότι αυτό το μικρό παιδί με χρειαζόταν.»

Έτσι, τον Απρίλιο του ίδιου έτους, ο γκέι μπαμπάς τεκνοθέτησε το έκτο του παιδί, τον Louis, του οποίου η ανάγκη είναι να χρησιμοποιήσει αναπηρικό αμαξίδιο λόγω της αναπηρίας του.

Εξήγησε: «Πάντα ονειρευόμουν να έχω μια μεγάλη οικογένεια και είμαι τόσο χαρούμενος που τα παιδιά μου είναι μέρος της και έχουν τόσα πολλά αδέλφια. Συχνά κάθομαι και τα φαντάζομαι όλα μαζί στους γάμους ενός εξ’ αυτών. Όλα υποστηρίζουν τις ανάγκες των άλλων και είμαι τόσο περήφανος που δημιούργησα ένα χαρούμενο, στοργικό και σταθερό περιβάλλον για να μεγαλώσουν. Όσο άλλαξα τη ζωή τους, άλλαξαν κι εκείνη τη δική μου.»

Ο Ben συγκεντρώνει χρήματα για μια αίθουσα πολλαπλών αισθητηρίων, η οποία «θα βοηθήσει τα παιδιά με αισθητηριακά προβλήματα, αναπτυξιακές αναπηρίες, και μαθησιακές δυσκολίες», μέσω του JustGiving.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ καλή η κάλυψη του θέματος, έκανα το λάθος να ψάξω περισσότερες λεπτομέρειες στο ίντερνετ και φρίκαρα με το πως το αντιμετώπισαν αλλά μέσα.

Comments are closed.