Στην εκπομπή Super Κατερίνα μίλησε πρόσφατα η Πάολα. Η λαϊκή τραγουδίστρια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο αν θα παραστεί στην τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Βόλο και μίλησε επίσης για τον Αχιλλέα Μπέο και τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ο Αχιλλέας Μπέος είναι φίλος μου. Θέλω να ξέρετε ότι συμφωνώ σε πολλά μαζί του», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Ο ξενομπάτης που ήρθε στην Ελλάδα, σε μία χώρα τόσο πλούσια σε παραδόσεις, ήθη, έθιμα και αρχές να φέρει τις ξενόφερτες ιδέες του. Είμαι κατηγορηματικά αρνητική απέναντί του, ειδικά όσον αφορά στο θέμα των παιδιών. Αλλιώς τι με νοιάζει τι κάνουν οι άνθρωποι στη ζωή τους; Για όνομα του Θεού. Κανένας δεν μπορεί να κρίνει κανέναν και το λέω με την καρδιά μου. Αλλά με τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητο θέμα και δεν πρέπει να παίζουμε με τις ψυχές, ούτε με το μυαλό τους».

Πριν εννέα χρόνια συναντήθηκα με την Πάολα για μια συνέντευξη που φιλοξενήθηκε στο τεύχος 59 (Δεκέμβριος 2014). Τότε, βέβαια, η ίδια δήλωνε υπέρ της διαφορετικότητας και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας (γι΄αυτό μάλιστα και η συνέντευξη). Θυμάμαι, μάλιστα, χαρακτηριστικά την ιστορία για το πως “ανακάλυψε” την ομοφυλοφιλία στα 7 της, όταν είδε ένα φιλικό πρόσωπο της οικογένειάς της να φιλιέται με ένα άτομο του ίδιου φύλου και πώς αυτό την έκανε να καταλάβει πως «πρόκειται για κάτι φυσιολογικό». Θυμάμαι τις δηλώσεις της για το πώς «η καψούρα δεν έχει φύλο» και για το πώς «ό,τι κάνει ένας άνθρωπος είναι φυσιολογικό».

Θυμάμαι αυτά και άλλα πολλά, όπως και τις προβληματικές ερωτήσεις που έκανα και εγώ τότε (έπαθα, έμαθα).

Καταλαβαίνετε, ωστόσο, την έκπληξή μου (αλλά και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που έτυχε να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη), όταν άκουσα αυτές τις – αντιφατικές – δηλώσεις της τραγουδίστριας. Που συμφώνησε με τον ομοφοβικό Μπέο και που διαφώνησε με το θέμα των παιδιών.

Σε αυτό το σημείο θέλω να δανειστώ τη φράση της ότι τα «παιδιά είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και δεν πρέπει δεν πρέπει να παίζουμε με τις ψυχές, ούτε με το μυαλό τους» και να τονίσω ότι αυτό ισχύει και για τις ΛΟΑΤΚΙ+ παιδικές ψυχές και τα ΛΟΑΤΚΙ+ μυαλά που ακούν γνωστά άτομα να αλλάζουν γνώμη και απόψεις για σημαντικά θέματα. Είναι κακό να παίζουμε μαζί τους.

Τέλος, να επισημαίνω ότι όταν τα μυαλά και οι απόψεις (μας) πάνε μπροστά, αυτό αποτελεί δείγμα εξέλιξης. Όταν όμως συμβαίνει το αντίθετο, τότε κάτι επικίνδυνο συμβαίνει.


Υ.Γ. Θα ήθελα πολύ να ξέρω τι άλλο ειπώθηκε στη συνέντευξη και κόπηκε στο μοντάζ.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω ότι θα πρέπει να αναθεωρήσετε για το εξώφυλλο του Δεκεμβρίου που την έχετε πρώτη μούρη.

    • Τόσο το εξώφυλλο όσο και η συνέντευξη δημοσιεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 2014 (τεύχος59).

Comments are closed.