Εκπαιδευτικός από τη Νότια Καρολίνα απολύθηκε, επειδή μίλησε για ένα άρθρο σχετικά με την κουλτούρα των  γκέι bears σε μαθητές της τάξης της.

Η τοπική θυγατρική της Fox WHNS αναφέρει ότι η εκπαιδευτικός στο γυμνάσιο Dorman στο Spartanburg, στη Σχολική Περιοχή 6 της Νότιας Καρολίνας μοίρασε ένα άρθρο για τη Διεθνή Αδελφότητα Αρκούδων στους μαθητές της 10ης τάξης της στις 14 Απριλίου.

Αφού ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι υπεύθυνοι της σχολικής περιφέρειας είπαν ότι συναντήθηκαν με την εκπαιδευτικό. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η καθηγήτρια φέρεται να είπε ότι διένειμε το μη εγκεκριμένο άρθρο σχετικά με την ΛΟΑΤΚΙ+ κουλτούρα για να διευκολύνει τη συζήτηση στην τάξη και ότι ήταν προσωπική της απόφαση να δώσει στους μαθητές το υλικό. Μετά τη συνάντηση, η καθηγήτρια τέθηκε σε διοικητική άδεια, εν αναμονή της έρευνας. Αργότερα απολύθηκε.

Η σχολική περιφέρεια σημείωσε ότι η εκπαιδευτικός παρακολούθησε μια πρόσφατη συνάντηση υπενθυμίζοντας ότι όλα τα δυνητικά αμφισβητήσιμα μαθήματα και υλικό θα πρέπει να εγκριθούν πρώτα.

Θυμίζουμε ότι το 2020, η Νότια Καρολίνα συμφώνησε να μην επιβάλλει πλέον τον νόμο του 1988 «Don’t Say Gay», που απαγορεύει στα σχολεία να συζητούν «εναλλακτικούς σεξουαλικούς τρόπους ζωής από ετεροφυλοφιλικές σχέσεις», και συγκεκριμένα «ομοφυλοφιλικές σχέσεις». Τον επόμενο μήνα, το πολιτεία προχώρησε την αγωγή, συμφωνώντας να μην επιβάλει άλλο τον νόμο.

Στο διάταγμα συγκατάθεσής του, ο δικαστής  David Norton διέταξε τον προϊστάμενο εκπαίδευσης της πολιτείας να διανείμει ένα σημείωμα σε όλες τις σχολικές περιφέρειες ενημερώνοντάς τους ότι ο νόμος δεν θα έπρεπε πλέον να λαμβάνεται υπόψη όταν αποφασίζεται το πρόγραμμα σπουδών.