Μία bi δασκάλα από το Μίσιγκαν των Η.Π.Α., έδωσε ένα μάθημα ζωής στις μαθήτριες και στους μαθητές της, να ζουν τις αλήθειές τους, όταν έκανε coming out στην τάξη της.

Η Anna Dietrich, δασκάλα απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, και καθηγήτρια στο γυμνάσιο Carman-Ainsworth, έγραψε στο Twitter για το πώς μερικές/οί εκπαιδευτικοί αισθάνονται την ανάγκη να κρύψουν ποιες/οι είναι στη δουλειά τους.

Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό, είπε η Dietrich. Αφού έκανε coming out ως bi την Τρίτη (13 Απριλίου), τρεις γονείς της έστειλαν μήνυμα για να της πουν ότι ήταν «δυσαρεστημένες/οι» μ’ αυτό.

«Ζηλεύω τους δασκάλους που δε χρειάζεται να κρύψουν την ταυτότητά τους στην τάξη», έγραψε.

bi δασκάλα, ορατότητα, coming out, out and proud
Anna Dietrich

«Όταν οι μαθήτριες/τές με ρώτησαν σήμερα αν είχα έναν σύζυγο, απάντησα ότι, ως bi άτομο, δεν έχω ακόμα έναν ή μία σύζυγο!

«Μετά έλαβα κλήσεις από τρεις δυσαρεστημένους γονείς», έγραψε και πρόσθεσε: «Αν κάποια/ος έχει παρόμοιες δυσκολίες/αντιδράσεις, με το να ζει με ορατότητα και περηφάνεια (out and proud) για τις μαθήτριες και τους μαθητές της/του, θα ήθελα πολύ να τις ακούσω.

«Πραγματικά πονάω σήμερα και νιώθω μόνη μου σ’ αυτό».

Όμως, στη συνέχεια, η Dietrich έλαβε ένα email

«Μου αρέσει πολύ το μάθημά σας», της έγραψε ένα από τα παιδιά της τάξης της.

«Στις άλλες τάξεις, δεν αισθάνομαι άνετα να μοιραστώ τη σεξουαλικότητά μου, ή τις αντωνυμίες μου, και με επηρεάζει πραγματικά, όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την αντωνυμία μου λανθασμένα, και προσπαθούν να μιλήσουν για τη σεξουαλικότητά μου, χωρίς καν να τη γνωρίζουν.

“Στην τάξη σας, νιώθω ήδη άνετα με τον εαυτό μου, κάτι που για μένα δεν είναι το κανονικό, οπότε σ’ ευχαριστώ, τόσο μα τόσο-τόσο πολύ.”

Το Twitter επαίνεσαι τη «γενναία» bi δασκάλα που έκανε coming out στην τάξη της

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, ΛΟΑΤ άτομα και σύμμαχοι γιόρτασαν τη Dietrich για το θάρρος της να κάνει coming out στην τάξη της, ακόμη και όταν αντιμετώπισε αντιδράσεις από γονείς και κηδεμόνες.

«Αυτό είναι υπέροχο», έγραψε ένα άτομο.

“Όχι μόνο δημιουργήσατε έναν ασφαλή χώρο για να εξελιχθεί αυτό το παιδί στην τάξη σας σ’ αυτό που είναι, αλλά αντιμετωπίζετε τη μισαλλοδοξία και τις προκαταλήψεις, που πολλά από τα παιδιά στο σχολείο αγνοούν ότι έχουν, προωθώντας την ισότητα και την ένταξη στην επόμενη γενιά.”

Και ο έπαινος συνεχίστηκε, με κάποια άτομα να τονίζουν ότι δασκάλες, όπως η Dietrich, πρέπει να επικεντρωθούν στον αντίκτυπο που έχουν σε μαθήτριες και μαθητές, και όχι στους γονείς από τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσουν επικρίσεις.