Τρία άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας, ουκρανικής καταγωγής, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκλήματα μίσους, αφού, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Broward, επιτέθηκαν σε έναν άνδρα λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού.

Το Γραφείο του Εισαγγελέα αναφέρει ότι στις 6 Αυγούστου 2021, ο 31χρονος άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται μετά την επίκληση σχετικού νόμου, ξυλοκοπήθηκε τόσο άσχημα που είναι πλέον μόνιμα τυφλός.

Οι Yevhen Makarenko, Oleh Makarenko και Inna Makarenko κατηγορήθηκαν προηγουμένως για απόπειρα δολοφονίας, διάρρηξη, σωματική βλάβη και απαγωγή σε σχέση με το φερόμενο έγκλημα.

Συνελήφθησαν για τις κατηγορίες αυτές τον Μάρτιο στο σπίτι στο οποίο διέμεναν, το οποίο βρίσκεται στη 12η Λεωφόρο 320 SE στο Pompano Beach. Οι κατηγορίες για το έγκλημα μίσους προστέθηκαν στις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα έντυπα της σύλληψης, η επίθεση του Αυγούστου ήταν προμελετημένη. Τα έντυπα αναφέρουν: «Απήγαγαν κρυφά, με τη βία ή με απειλή το θύμα ή το φυλάκισαν παρά τη θέλησή του… για να το τρομοκρατήσουν». Συνεχίζουν λέγοντας ότι οι τρεις «χτύπησαν το θύμα πολλές φορές… προκαλώντας σοβαρές σωματικές βλάβες και παραμορφώσεις, με αποτέλεσμα παρολίγον τον θάνατό του».

Η Karli Barnett του CBS4 πήγε στο σπίτι. Κάποιος άνοιξε την πόρτα, αυτοπροσδιορίστηκε ως οικογενειακός φίλος, αλλά δεν δέχτηκε να μιλήσει στην κάμερα.

Στο γραμματοκιβώτιο υπήρχαν κολλημένες πινακίδες με QR code που έλεγαν «βοηθήστε τους Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν φυλακιστεί άδικα». Ο κωδικός οδηγεί σε μια διαδικτυακή αίτηση με 360 υπογραφές. Η περιγραφή αναφέρει, εν μέρει, τα εξής:

«Τα τρία συλληφθέντα μέλη της οικογένειας – μητέρα, πατέρας και γιος – κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα με πολλαπλές κατηγορίες εναντίον τους! Αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ισόβια κάθειρξη-καταδίκη στις Ηνωμένες Πολιτείες ή (αν είναι καν δυνατόν) σε απέλαση πίσω στην Ουκρανία-όπου τώρα διεξάγεται ένας βασανιστικός πόλεμος».

Ο ιστότοπος αναφέρει ότι η οικογένεια βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και έξι χρόνια και είναι ιδιοκτήτες της MakSky Design LLC.

Έχουν επίσης έναν σύνδεσμο για τη συλλογή χρημάτων για την υπεράσπισή τους. Έχουν συγκεντρώσει περίπου 4.000 δολάρια.

Ένα τέταρτο μέλος της οικογένειας, ο Vladyslav Makarenko, βρίσκεται στη φυλακή της κομητείας Broward περιμένοντας, επίσης, πιθανές κατηγορίες για εγκλήματα μίσους. Χρειάστηκε να εκδοθεί από την Αλαμπάμα.

Οι Yevhen, Oleh και Inna Makarenko αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο σήμερα 13 Απριλίου. Κρατούνται χωρίς εγγύηση.

Πηγή: Karli Barnett, CBS Miami

 

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.