Γέλασε, όταν του είπαν ότι ο αδελφός του ήταν νεκρός, και η μητέρα του ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Δήλωσε ότι έπρεπε να «καθαρίσει το σπίτι από το κακό.»

Ένας άνδρας από το Τέξας συνελήφθη,  επειδή φέρεται να έβαλε φωτιά στο σπίτι που ζούσαν ο αδελφός και η μητέρα του, επειδή ζούσαν «κακές» ζωές. Η μητέρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ο αδερφός πέθανε λόγω σοβαρών εγκαυμάτων.

Ο 40χρονος Philip Daniel Mills από το Ελ Πάσο κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά σε σπίτι με την πρόθεση να σκοτώσει τη μητέρα και τον αδερφό του την περασμένη Πέμπτη στις 11:30 μ.μ. γιατί δεν ακολούθησαν τη Βίβλο.

«Έσπασε σκόπιμα την τηλεόραση που βρισκόταν στο σαλόνι, επειδή έπρεπε… να καθαρίσει το σπίτι από το κακό», δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές. «Ο κατηγορούμενος δηλώνει ότι έφυγε από το σπίτι και επέτρεψε περιμένοντας τη μητέρα και τον αδελφό του να κοιμηθούν, πριν βάλει φωτιά.»

Οι αξιωματικοί ανέφεραν την αντίδραση του Mills, όταν του είπαν ότι ο αδελφός του είναι νεκρός και η μητέρα του νοσηλευόταν:

«Ο κατηγορούμενος γέλασε, και εκμυστηρεύτηκε στους ανακριτές ότι ήταν σοκαρισμένος, που -τόσο η μητέρα του όσο και ο αδελφός του- δεν πέθαναν» χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως «αποτυχημένη προσπάθεια.»

Οι γείτονες είπαν ότι ο Mills συμπεριφερόταν περίεργα εκείνη την ημέρα και ότι ήταν πάντα «ενοχλητικός» και συχνά έφευγε από την πόλη.

Η αστυνομία του Ελ Πάσο αναφέρει ότι ο Mills παραδέχτηκε, ότι έριξε βενζίνη στον καναπέ του σαλονιού και στη συνέχεια έβαλε φωτιά σε ένα πανί.

«Μόλις ο καναπές πήρε φωτιά, περπάτησε προς τα έξω και περίμενε να δει αν η μητέρα του ή ο αδελφός του θα έβγαιναν έξω, αλλά δεν το έκαναν», αναφέρει η δήλωση. «Ο κατηγορούμενος ενημέρωσε ότι περίμενε έξω από την κατοικία με μεγάλες πέτρες στα χέρια του σε περίπτωση που ο αδελφός του ή η μητέρα του έβγαιναν έξω.»

Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, ήταν πολύ αργά για τον 54χρονο αδελφό του, Paul Aaron Mills. Τον έβγαλαν από το σαλόνι και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου κηρύχθηκε νεκρός. Η 82χρονη Florence Annette Mills εντοπίστηκε από πυροσβέστες να βγαίνει από το σπίτι με εγκαύματα. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Όταν μάθαμε ότι μεταφέρθηκαν μόνο δύο, σκεφτήκαμε «Τι συνέβη στον άλλον αδελφό» – ήταν τρεις – έτσι σκέφτηκα, κατά τη γνώμη μου, ότι είχε να κάνει με αυτό», δήλωσε ένας γείτονας για εκείνο το βράδυ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Mills βρέθηκε να τρέχει τριγύρω στη γειτονιά. Αργότερα, συνελήφθη, όταν η αστυνομία έλαβε ένταλμα με τις κατηγορίες της δολοφονίας και του εμπρησμού.

Ο Mills είχε ένα εκτεταμένο ποινικό μητρώο, σύμφωνα με την αστυνομία του Ελ Πάσο, το οποίο περιελάμβανε εγκληματική παράβαση και αποφυγή σύλληψης.