Δεν μπορούσε να υπάρχει καλύτερη περίοδος για την κυκλοφορία του Pikmin 3 Deluxe για το Nintendo Switch. Με το δεύτερο lockdown να πλησιάζει, η κυκλοφορία αυτού του τίτλου μοιάζει με ευλογία για όλα εμάς που θα είμαστε κλεισμένα στο σπίτι μας, μη γνωρίζοντας τι να κάνουμε.

Ας πιάσουμε τα πράγματα όμως για από την αρχή εξηγώντας, γιατί το Pikmin 3 Deluxe είναι το τέλειο παιχνίδι για την καραντίνα μας.

Το Pikmin 3 Deluxe αποτελεί μεταφορά του γνωστού Pikmin 3 από την προηγούμενη κονσόλα της Nintendo, Wii U, στο Nintendo Switch, το οποίο περιέχει μια σειρά από βελτιώσεις και προσθήκες, όπως για παράδειγμα νέο βαθμό δυσκολίας Ultra Spicy, co-op, και νέα side-story missions, τα οποία ουσιαστικά είναι μικρές περιοχές που έχεις ξαναεπισκεφτεί, αλλά με μικροαλλαγές, όπως την έλλειψη νερού, ή διάφορους τοίχους-εμπόδια εκεί που δεν υπήρχαν.

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πως και πως να πιάσω το Pikmin 3 Deluxe, καθώς σαν μη κάτοχος του Wii U δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με αυτόν το τίτλο, και πραγματικά, το μόνο που έχω να πω γι’ αυτόν τον τίτλο είναι ότι είναι φανταστικός. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό το παιχνίδι μου θυμίσει τα Lemmings (τα οποία τα έπαιζα στο Snes), ίσως οι ήχοι που κάνουν τα Pikmin; Ίσως το ότι για άλλη μια φορά κατευθύνω πλασματάκια να κάνουν διάφορα πράγματα; Μόνο εγώ βλέπω αυτές τις ομοιότητες;

Εικόνα: Gamereactor

Όπως και να έχει, η ιστορία έχει ως εξής. Ο πλανήτης σου έχει ξεμείνει από πόρους, οπότε 3 γενναίοι εξερευνητές ψάχνουν άλλους πλανήτες για φαγητό. Το σκάφος σας καταλήγει στον πλανήτη των Pikmin, όπου γνωρίζετε αυτά τα μικρά πλασματάκια και σας βοηθούν να νικήσετε εχθρούς και να μαζέψετε φρούτα. Απλό λιτό και κατανοητό.

Ένα πράγμα που δε μου αρέσει στο παιχνίδι είναι ότι έχει χρόνο κάθε φορά που παίζεις μια πίστα, ή μια ημέρα στην προκειμένη περίπτωση. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ αγχώνομαι με παιχνίδια που έχουν timer. Απλά ο μικρός εξερευνητής που ζει μέσα μου δεν μπορεί να καταπιέζεται με χρονόμετρα. Οκ, αστειεύομαι ότι δε μου αρέσει. Απλά, με αγχώνει όταν έχω να κάνω τόσο πολλά πράγματα σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, γι’ αυτό σας συμβουλεύω, αν είστε και εσείς σαν κι εμένα, παίξτε το παιχνίδι στο Normal που σας δίνει περισσότερο χρόνο. Από την άλλη το αγόρι μου νομίζει ότι το timer είναι το καλύτερο πράγμα που έχει το παιχνίδι, γιατί όπως λέει, αλλιώς “θα εξερευνώ όλη την ώρα και δε θα σταματάω ποτέ το παιχνίδι. Τώρα ξέρω πόσο να παίξω σε κάθε περιοχή”. Ερασιτέχνες…

Εικόνα: New Game Network

Αυτό που λατρεύω, όμως, είναι οι απλοί χειρισμοί του παιχνιδιού και ο έλεγχος των Pikmin. Τον περισσότερο καιρό έπαιζα το παιχνίδι με split joycons, καθώς από ότι είδα με βόλευε περισσότερο να ελέγχω το pointer με τα gyro controls. Ήταν απλό και εύκολο το πως χειρίζομαι τα Pikmin. Από το πώς να τα κάνω dismantle, πώς να κινούμαι ανάμεσα στους τύπους τους, την charge λειτουργεία. Ήταν τόσο απλό και εύκολο.

Επίσης, συγνώμη, αλλά πόσο μεγάλοι είναι οι χάρτες; Κάθε περιοχή έχει τόσα πολλά πράγματα για να εξερευνήσεις – και τόσο λίγο χρόνο, νομίζω αυτό το αναλύσαμε.

Ας πάμε σε αυτό όμως, που κάνει κατά τη γνώμη μου το παιχνίδι τέλειο, στο Co-op mode. Γιατί, οκ ωραίο είναι να ελέγχεις όλους τους χαρακτήρες ταυτόχρονα, αλλά ποιο τέλειο είναι να δώσεις ένα χειριστήριο σε ένα άλλο άτομο και να παίξετε ταυτόχρονα σε split screen. Νιώθω ότι άπαξ και το δοκιμάστε να το παίξετε με παρέα δε θα θέλετε ποτέ ξανά να το παίξετε μόνα σας. Δεν ξέρω γιατί, αυτό το παιχνίδι δεν είχε σχεδιαστεί εξαρχής υποστηρίζοντας co-op. Αν και οφείλω να ομολογήσω είναι λίγο περίεργο που δεν υποστηρίζει αυτήν τη λειτουργεία σε online multiplayer. Θα ήταν ακόμα πιο τέλειο να μπορείς να παίζεις με άλλους παίκτες διαδικτυακά, ειδικά εν μέσω lockdown. Παρόλα αυτά όσα από εμάς θα κλειστούμε με παρέα στα σπίτια μας, το Pikmin 3 Deluxe είναι ό,τι καλύτερο για περάσεις τον χρόνο μαζί με ένα άλλο άτομο. Εμείς εδώ, πριν καν πάμε σε lockdown, το έχουμε λιώσει!

Εικόνα: Nintendo

Κλείνοντας αυτό το review, θα μου κάνω μια σημαντική ερώτηση: “Αξίζει αυτός ο τίτλος τα λεφτά του;” Η απάντηση είναι “Ναι, και με το παραπάνω”. Και επειδή η κατάσταση με την καραντίνα τη μυρίζω να σκάει, θα σας έλεγα είναι επιτακτική ανάγκη η απόκτηση αυτού του τίτλου. Εντάξει πέρα από την πλάκα, είχα καιρό να διασκεδάσω τόσο με ένα παιχνίδι. Είχα αρκετό καιρό να παίξω ένα καλό παιχνίδι στρατηγικής, πόσο μάλλον ένα παιχνίδι στρατηγικής που μπορούσα να το μοιραστώ μαζί με ένα άλλο άτομο. Αν σκέφτεσαι πάντως να αγοράσεις ένα νέο παιχνίδι για το Nintendo Switch σου και δεν ξέρεις ποιο, σου συνιστώ να αγοράσεις το Pikmin 3 Deluxe ασυζητητί!

Βαθμολογία: 9/10