Ο Jake Myers, ιδρυτής του LGBTQ Therapy Space, και θεραπευτής γάμου και οικογένειας στην Καλιφόρνια και στη Φλόριντα, σε συνεργασία με το Queerty απαντά σε ερωτήματα αναγνωστών. Σε αυτό το άρθρο το ερώτημα δεν είναι άλλο από το εξής: “Να ξεκινήσω ένα OnlyFans ή θα το μετανιώσω;”

Ερώτηση

Γεια σου Jake,

Είμαι 22 ετών και δεδομένου ότι είμαι στη «γκέι σκηνή» εδώ και μερικά χρόνια, ξέρω ότι είμαι αρκετά ελκυστικός για τους άλλους. Ο κόσμος λέει ότι μοιάζω με έναν νεαρό Alex Pettyfer από το Magic Mike. Τραβάω πολλή προσοχή, όταν βγαίνω σε μπαρ, και ο κόσμος πάντα μου στέλνει σε εφαρμογές. Η ερώτησή μου είναι η εξής: να το αξιοποιήσω αυτό και να ξεκινήσω ένα OnlyFans; Θα μπορούσα πραγματικά να βγάλω κάποια επιπλέον μετρητά, και έχω ακούσει από μερικούς φίλους, ότι μπορείς να βγάλεις πολλά. Είμαι πάντα φιλήδονος ούτως ή άλλως και απολαμβάνω το φλερτ, οπότε γιατί να μην πληρώνομαι γι’ αυτό; Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι ότι αναρωτιέμαι, αν με κάποιο τρόπο θα το βρω μπροστά μου. Να του δώσω μία ευκαιρία και να δημιουργήσω λογαριασμό, ή θα το μετανιώσω;

Broke Gay Boy


Απάντηση

Αγαπητέ Broke Gay Boy,

Η ειρωνεία ότι μοιάζεις με έναν χαοτικό χαρακτήρα, που αποφασίζει τελικά να γίνει στρίπερ για να εργαστεί στο σεξ, υπάρχει και εδώ. Κατά κάποιο τρόπο, τόσο ένας εξωτικός χορευτής, όσο και ένας «δημιουργός περιεχομένου» του OnlyFans κάνουν το ίδιο πράγμα: πουλούν μια φαντασίωση σε άτομα, που θέλουν να κολακευτούν, και νιώθουν ότι έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με κάποιον, που τους ελκύει σεξουαλικά. Η μόνη διαφορά είναι ότι το τελευταίο προσφέρει την εμπειρία στο διαδίκτυο.

Και στα δύο αυτά σενάρια, υπάρχει ανταλλαγή και όλοι επωφελούνται. Σου δίνω χρήματα και εσύ μου δίνεις φαντασία. Ζούμε σε ελεύθερη αγορά, και εφόσον και τα δύο μέρη συμφωνούν για τη συναλλαγή, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα εδώ.

Υπάρχει πολλή κριτική για πράγματα, όπως η βιομηχανία ψυχαγωγίας ενηλίκων, οι εξωτικοί χορευτές και ναι, το OnlyFans. Οι άνθρωποι κρίνουν γρήγορα, και όμως είναι οι πρώτοι που αγοράζουν συνδρομή, ή ανανεώνουν μία συνδρομή στο Sean Cody. Είτε είσαι μοντέλο, στρίπερ, διασκεδαστής ενηλίκων, ή ακόμα κι αν απλά είσαι δημοφιλείς στα social media, εκθέτεις τον εαυτό σου εκεί έξω, για να προσφέρεις κάτι που θέλουν οι άνθρωποι. Υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα, όμως, που πρέπει να λάβεις υπόψη, αν σκέφτεσαι να μπεις σε αυτόν τον τομέα εργασίας…

Να είσαι ξεκάθαρος για τα προσωπικά σου όρια

Ρώτησε τον εαυτό σου: Τι είναι σωστό για εμένα; Τι είναι πάρα πολύ; Νιώθεις ότι είσαι πιστός στον εαυτό σου, ή ότι σε εκμεταλλεύονται; Με το OnlyFans, πολλοί άνθρωποι δεν δείχνουν πλήρες γυμνό, για παράδειγμα, και αυτό είναι καλύτερο για αυτούς. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να είσαι εντελώς θετικός στο σεξ και να μην έχεις κανένα πρόβλημα να δημοσιεύσεις ένα πλήρες βίντεο αυνανισμού. Πολλοί «φτιάχνονται» από την ιδέα του «ανάβω», και μου φαίνεται αμοιβαία επωφελές αυτό. Το πόσο συχνά θέλεις να αλληλεπιδράς απευθείας με έναν πελάτη είναι, επίσης, δική σου απόφαση. Καλό είναι να ελέγξεις, επίσης, το επίπεδο άγχους σου, όταν ζυγίζεις τις διαφορετικές επιλογές και να δεις πώς είσαι.

Προχώρησε χωρίς καμία ντροπή ή ενοχή

Δες τα συναισθήματά σου σχετικά με αυτό που θέλεις να κάνεις και αν ντρέπεσαι, δούλεψέ το, ώστε να απελευθερωθείς. Δεν θέλεις να ασχοληθείς με κάτι, αν τελικά θα αισθανθείς άσχημα με τον εαυτό σου. Εάν κάνεις σκέψεις, ότι κάνεις κάτι επαίσχυντο ή «λάθος» με κάποιο τρόπο, αλλά το κάνεις ούτως ή άλλως, για να βγάλεις χρήματα, ίσως χρειάζεται να μιλήσεις με έναν θεραπευτή και να επεξεργαστείς αυτές τις εσωτερικευμένες κρίσεις. Από πού πηγάζει αυτή η ντροπή και αν ισχύει; Πώς μπορείς να το σκεφτείς διαφορετικά;

Να ξέρεις ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι εντάξει με αυτό

Δυστυχώς, ζούμε σε έναν κόσμο με πουριτανικές ρίζες, και παρόλο που έχουμε κάνει πολύ δρόμο, υπάρχουν ακόμα εκείνοι εκεί έξω που πιστεύουν ότι κάτι σεξουαλικό, ή ακόμα και σέξι, είναι κατά κάποιο τρόπο ασεβές. Εναπόκειται σε εσένα να είσαι αρκετά δυνατός για να μην αφήσεις αυτές τις απόψεις να σε αγγίξουν και να αποδεχτείς ότι αυτή είναι η άποψή τους. Εάν δεν πιστεύεις ότι κάνεις κάτι λάθος, τότε οι απόψεις των άλλων δεν θα σε επηρεάσουν τόσο πολύ. Δεν είναι στο χέρι μας να διαχειριζόμαστε τις απόψεις όλων των άλλων.

Να είσαι εντάξει με τις πιθανές συνέπειες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειάζεται να περιορίζεις τις επιλογές σου, λόγω σκληρών συντηρητικών ιδεολογιών σχετικά με τη σεξουαλικότητα. Για παράδειγμα, αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με την πολιτική μια μέρα, απλά να ξέρεις ότι η ύπαρξη ενός βίντεο JO στο διαδίκτυο, μπορεί να μην θεωρηθεί ως κάτι “καλό” από τους μελλοντικούς ψηφοφόρους. Δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο, αλλά μπορεί να είναι μια δύσκολη μάχη. Τα μέλη της οικογένειας μπορεί, επίσης, να έχουν συναισθήματα γι’ αυτό. (Βέβαια, αν κατά κάποιο τρόπο, βρέθηκαν στη σελίδα σου, δεν είναι λίγο ανατριχιαστικό;) Ίσως, ωστόσο, είναι καιρός να αλλάξουμε τις απόψεις των ανθρώπων για τη σεξουαλικότητα και να ανατρέψουμε την αφήγηση. Το να είμαστε θετικοί στο σεξ είναι καλό πράγμα, γιατί η σεξουαλικότητα είναι μέρος αυτού που μας κάνει ανθρώπους! Θα ψήφιζε ο κόσμος τον Pete Buttiguig αν είχε OnlyFans για παράδειγμα;

Έχεις περισσότερα να προσφέρεις

Είτε το αποφασίσεις είτε όχι, να ξέρεις ότι έχεις και άλλα πράγματα να προσφέρεις, εκτός από το ωραίο και σέξι παρουσιαστικό σου. Μερικές φορές, οι άνθρωποι που μεγαλώνουν πολύ όμορφα αρχίζουν να στηρίζονται σε αυτό ως δεκανίκι, για την αυτοεκτίμησή τους και νιώθουν ότι αυτό είναι το μόνο που μπορούν πραγματικά να προσφέρουν στους ανθρώπους. Είσαι πολύ περισσότερα από αυτό, οπότε ακόμα και με τους OnlyFans σας να πληρώνουν μετρητά, φρόντισε να το θυμάσαι αυτό. Δεν θα είσαι νέος και σέξι για πάντα, και θα χρειαστεί να καλλιεργήσεις κι άλλες πτυχές της αυτοεκτίμησής σου.

Στο τέλος της ημέρας, αν θέλεις να ξεκινήσεις αυτό το ταξίδι, κάνε το μόνος σου, με τους δικούς σου όρους, ενώ απελευθερώνεσαι από τη ντροπή. Εάν μια μελλοντική δουλειά σε απορρίψει, λόγω του παρελθόντος σου, είναι πραγματικά ένα εταιρικό κλίμα, στο οποίο θέλεις να είσαι ούτως ή άλλως; Όλοι χρειαζόμαστε χρήματα, είναι το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας, αυτό που μετράει περισσότερο.