«Είδωλα»: Ατομική έκθεση του Γ. Γκιζάρη στο iFocus Photo Gallery

17/01/2024
από
H iFocus Photo Gallery παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, στις 18.30, την ατομική έκθεση φωτογραφίας και λευκώματος του Γιώργου Γκιζάρη, με τίτλο Είδωλα, σε επιμέλεια Δώρας Λαβαζού.

Πώς συνδέεται ο βαθύτερος εαυτός μας με τον θεατή τής ύπαρξης μας; Το είδωλο μας μήπως μαρτυρά μια άλλη άγνωστη αλήθεια, κάτι σαν τελετή αποχώρησης από τον συμβιβασμό που η μνήμη προτείνει στο φόβο για κάτι νέο, εκεί που η σύνδεση ραγίζει; 

Με ένα κλικ μνήμες του παρελθόντος συνδέονται με το παρόν και, ίσως, συμφιλιώνουν τα παιδικά, νεανικά και ώριμα χρόνια με το άγγιγμα του άγνωστου απέναντι κόσμου.

Αναφέρομαι σε εικόνες που δεν είδαμε, ή προσπεράσαμε, ή, ακόμα καλύτερα, τις είδε μόνο ο φακός – ένα παιχνίδι του υποσυνείδητου- ή απλά μια στιγμή διασκέδασης. 

Η εικόνα συχνά εμπεριέχει κάποια άλλη δεύτερη, ή αναφέρεται σε διαφορετική κατάσταση από αυτή που εικονίζει. Έτσι κάνει επανάκληση, υπενθύμιση ή προβολή κρυμμένων, θεμιτά ή όχι, βιωμάτων. Προαναγγέλλει, επίσης, σαν μυστικός αγγελιοφόρος, κάποια μελλούμενη νέα πορεία. 

Αντικατοπτρισμοί, διπλές λήψεις, αυτοσχεδιαστικά τεχνάσματα, ή κλασική φωτογραφία και λιτή ή καθόλου επεξεργασία συνθέτουν αναλογικές και ψηφιακές εικόνες.
Γιώργος Γκιζάρης


Πληροφορίες:

Είδωλα – Idols
Τοποθεσία: iFocus Photo Gallery (Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13, εντός της Στοάς «Όπερα»)
Εγκαίνια: 17.02.24 | 18.30
Διάρκεια 17.02.24 – 25.02.24
Ωράριο: Καθημερινές 12.00 – 18.00 | Σάββατο & Κυριακή: 18.00 – 20.30
Δες και αυτό!