Έκθεση Φωτογραφίας από τον Γιώργο Γκιζάρη

19/02/2016

Παρουσίαση της γυναίκας, κατά την αντίληψη ενός άντρα φωτογράφου, όπως αυτή δρα και κινείται σε σχέση με το χώρο και τον τόπο. Εννοιολογικά χωρίζεται σε τρεις ενότητες, πορτρέτα, φωτογραφία δρόμου και γυναικεία παρουσία, έτσι ώστε να είναι σφικτή και, κατά το δυνατόν, σφαιρική η γυναικεία ύπαρξη και οντότητα στην καθημερινή ζωή. Η πρώτη θεματική σχολιάζει το χαρακτήρα, η δεύτερη την δράση και η τρίτη τον συμβολισμό της γυναικείας φύσης.  Μοναχική, σύντροφος, θύμα, θύτης, πρότυπο, φόρμα ενταγμένη σε στερεότυπα μόδας, ύφους, πλάνης, στέρησης, ομορφιάς ή απαλλαγμένη από αυτά, κάτι προτείνει, κάπου προτρέπει. Αναλογικές και Ψηφιακές ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες.

Την έκθεση προλογίζει ο Γενικός Έφορος – αρμόδιος καλλιτεχνικών θεμάτων- της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Κυριάκος Κόκκος και σχολιάζει η Ιστορικός της Τέχνης Μάρθα Χριστοφόγλου.
Επιμελητής Γιώργος Γκιζάρης , Φροντιστής Μέμα Γενεράλη.
Είσοδος ελεύθερη
Η παρουσία σας στην έκθεση, ένας διάλογος μαζί σας, είναι τιμή και μεγάλη χαρά για μένα.

Γιώργος Γκιζάρης

Πληροφορίες

Κέντρο Τέχνης -ισμός
Ευπατριδών 17 και Τριπτολέμου 7 Γκάζι
210 3463990  www.ismos.gr
Εγκαίνια : 24 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8 μμ
Διάρκεια : 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2016
Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή 6μμ – 10μμ
Σάββατο και Κυριακή 2μμ – 8μμ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!