Η πορεία αλληλεγγύης «Ιρλανδία για όλους» οργανώθηκε σε αντίθεση με τις διαδηλώσεις κατά των προσφύγων, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο Δουβλίνο.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης «Ιρλανδία για όλους» που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου. Το μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε για να αντισταθεί στο πρόσφατο κύμα διαδηλώσεων κατά των προσφύγων που συνέβη στην πρωτεύουσα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Parnell και παρέλασαν στην οδό O’Connell, φτάνοντας τελικά στο Custom House Quay, όπου είχε στηθεί μια σκηνή, όπου ακολούθησαν ομιλίες και μουσική. Σύμφωνα με τις/τους διοργανώτριες/τές, περίπου 50.000 άνθρωποι ήταν παρούσες/ντες στην πορεία για να σταθούν αλληλέγγυες/οι σε μετανάστριες/μετανάστες και προσφύγισσες/πρόσφυγες.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε ως απάντηση στις αντιμεταναστευτικές διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, οι οποίες είχαν επίσης ως αποτέλεσμα το κάψιμο ενός κτιρίου στην πρωτεύουσα και μια επίθεση σε χώρο σκηνών στο Ashtown.

Η φεμινίστρια και ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια, Ailbhe Smith ήταν η πρώτη ομιλήτρια που ανέβηκε στη σκηνή στο τέλος της πορείας αλληλεγγύης και είπε στο πλήθος ότι μια τόσο μεγάλη προσέλευση έστειλε ένα «τεράστιο μήνυμα» στην κυβέρνηση. «Η Ireland For All είναι ένας ευρύς συνασπισμός 32 κομητειών από ακτιβίστριες/στές, ομάδες βάσης και κοινότητας, ΜΚΟ, πολιτικά κόμματα, συνδικάτα. Είμαστε όλες/οι/α μαζί σε αυτόν τον συνασπισμό. Συγκεντρωθήκαμε για να γιορτάσουμε αυτήν την υπέροχη πλούσια ποικιλία και ποικιλομορφία που είναι η Ιρλανδία σήμερα», είπε.

Η Smyth πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να σταθούμε ενάντια στο μίσος και την παραπληροφόρηση που εκτοξεύονται από ακροδεξιούς εξτρεμιστές. Ο βδελυρός ρατσισμός, η τρανσφοβία και ο μισογυνισμός τους, δεν θα αφήσουμε να γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι οι μειονότητες, η καλλιέργεια φόβου  και ανησυχίας τους ανθρώπους και στις κοινότητες της εργατικής τάξης  δε θα περάσουν.»