Δολοφονία τρανς γυναίκας στο διαμέρισμά της στην Αθήνα

11/07/2023
Μία τρανς γυναίκα κουβανικής καταγωγής βρέθηκε δολοφονημένη χθες το απόγευμα στο διαμέρισμα της στην οδό Φυλής, στον Άγιο Παντελεήμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό.

Την άτυχη γυναίκα εντόπισε η σπιτονοικοκυρά της. Χρησιμοποίησε τα δεύτερα κλειδιά που είχε και μπήκε στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε το θύμα. Ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο μαζί με ιατροδικαστή για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί.

Λόγω της κατάστασης της σορού, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η δολοφονία της να μη συνέβη χθες.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Σύμφωνα με το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, πρόκειται για την Άννα, τρανς γυναίκα, που ήρθε ως πρόσφυγας από την Κούβα και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στις «Κούκλες»,

Σχόλιο συντάκτη: Η είδηση αναπαράγεται από τα περισσότερα μέσα με κακοποιητικό τρόπο, κάνοντας misgendering στο θύμα.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!