Δημοσκόπηση ΗΠΑ: Τα LGBTQ+ άτομα αντιμετωπίζουν ανισότητες στην υγεία και οικονομική ανασφάλεια

05/07/2023
από
Μια δεύτερη δημοσκόπηση από το Data for Progress, που διεξήχθη μεταξύ πιθανών ψηφοφόρων, «υπογραμμίζει σοβαρές ανισότητες σχετικά με την οικονομική ανασφάλεια και τη δυσαρέσκεια για την ψυχική υγεία μεταξύ των LGBTQ+ ψηφοφόρων και εκείνων που είναι cisgender και στρέιτ», αναφέρει ένα δελτίο τύπου του Data for Progress. Οι δημοσκοπήσεις δημοσιεύθηκαν με αφορμή την 54η επέτειο από τις ταραχές στο Stonewall.

«Είναι σαφές ότι πολλά LGBTQ+ άτομα, ιδιαίτερα εκείνα που είναι τρανς, αγωνίζονται να αισθανθούν ότι ανήκουν και δεν αισθάνονται άνετα να εκφραστούν στις κοινότητές τους. Σε συνδυασμό με τα δυσανάλογα ποσοστά δυσαρέσκειας για την ψυχική υγεία και την οικονομική ανασφάλεια, αυτά τα ανησυχητικά ευρήματα δεν μπορούν να διαχωριστούν από τις ανελέητες πολιτικές επιθέσεις, που έχουν ασκήσει οι πολιτικοί κατά της LGBTQ+ κοινότητας», δήλωσε ο Rob Todaro, διευθυντής επικοινωνίας στο Data for Progress. «Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι πρέπει να εργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και υγειονομικές ανισότητες, να υπερασπιστούν τα LGBTQ+ άτομα από τις δεξιές επιθέσεις και να εφαρμόσουν διατομεακές πολιτικές που ενθαρρύνουν την αποδοχή και τη διασύνδεση» πρόσθεσε. 

Η δημοσκόπηση LGBTQ+ ενηλίκων διαπίστωσε ότι οι ομάδες εντός της LGBTQ+ κοινότητας έχουν διαφορετική αίσθηση του ανήκειν στην κοινωνία των ΗΠΑ. Η πλειονότητα των LGBTQ+ ενηλίκων αισθάνεται ότι ανήκει κάπως ή έντονα στην κοινωνία των ΗΠΑ (53%). Ωστόσο, η πλειονότητα των τρανς ενηλίκων αναφέρει χαμηλή αίσθηση του ανήκειν στην κοινωνία των ΗΠΑ (59%). 

Διαπίστωσε, επίσης, ότι ο φόβος της βίας ή της παρενόχλησης εξακολουθεί να εμποδίζει πολλά LGBTQ+ ενήλικα άτομα, ιδιαίτερα αυτά που είναι τρανς. Λιγότεροι από τους μισούς τρανς ενήλικες ανθρώπους αισθάνονται άνετα να ντύνονται και να συμπεριφέρονται όπως θέλουν (45%) ή να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις στοργής (46%) στην τοπική τους κοινότητα, χωρίς φόβο βίας ή παρενόχλησης. Αυτό συγκρίνεται με το 67% και το 59% των cisgender LGBQ+ ενηλίκων, αντίστοιχα. Μόνο το 43% των τρανς ενηλίκων αισθάνεται άνετα να είναι ανοιχτοί και διαφανείς σχετικά με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου στην τοπική κοινότητα σε σύγκριση με το 60% των LGBQ+ cisgender ενηλίκων.

Ένα άλλο εύρημα ήταν ότι πολλοί LGBTQ+ ενήλικες βασίζονται σε διαδικτυακούς χώρους για να κοινωνικοποιηθούν με άλλους και να βρουν επιβεβαίωση. Κοινωνικοποιούνται καθημερινά με άλλα άτομα πιο συχνά σε διαδικτυακές κοινότητες ή σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Twitter, το Instagram, το Reddit ή το Discord (41%) από ό,τι στην τοπική τους κοινότητα (3%). Οι διεμφυλικοί ενήλικες είναι πιο πιθανό να κοινωνικοποιούνται καθημερινά με άλλα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας. Το 48% των τρανς ενηλίκων κοινωνικοποιούνται καθημερινά με LGBTQ+ άτομα τόσο στην τοπική τους κοινότητα όσο και στο διαδίκτυο, ενώ μόνο το 30% των cisgender LGBQ+ ενηλίκων συναναστρέφεται καθημερινά με άλλα LGBTQ+ άτομα στην κοινότητά τους και το 40% συναναστρέφεται με άλλα LGBTQ+ άτομα στο διαδίκτυο καθημερινά.

Οι LGBTQ+ ενήλικες, ειδικά τα νεότερα ενήλικα άτομα, είναι πιο ανοιχτά σχετικά με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου με τις διαδικτυακές κοινότητές τους σε σύγκριση με τις οικογένειες και τις γειτονιές τους. 

Η δημοσκόπηση των πιθανών ψηφοφόρων διαπίστωσε ότι οι LGBTQ+ ψηφοφόροι αισθάνονται υψηλότερα επίπεδα δυσαρέσκειας με την ψυχική τους υγεία, το βιοτικό επίπεδο και το εισόδημά τους σε σχέση με τους στρέιτ ψηφοφόρους. Μεταξύ των cis, στρέιτ ψηφοφόρων, το 72% είναι ικανοποιημένο με την ψυχική του υγεία, το 65% είναι ικανοποιημένο με το βιοτικό τους επίπεδο και το 52% είναι ικανοποιημένο με το οικογενειακό τους εισόδημα. Συγκριτικά, το 51% των LGBTQ+ ψηφοφόρων είναι ικανοποιημένο με την ψυχική υγεία, το 46% είναι ικανοποιημένο με το βιοτικό επίπεδο και μόνο το 38% είναι ικανοποιημένο με το οικογενειακό τους εισόδημα.

Οι LGBTQ+ ψηφοφόροι είναι πιο πιθανό να δυσκολεύονται να πληρώσουν βασικούς λογαριασμούς. Ενώ το 53% των cisgender και ετεροφυλόφιλων ψηφοφόρων δεν έχουν ποτέ προβλήματα να πληρώσουν για φαγητό, μόνο το 31% των LGBTQ+ ψηφοφόρων  αναφέρουν το ίδιο. 

Η δημοσκόπηση σε LGBTQ+ ενήλικες διενεργήθηκε από τις 19 έως τις 22 Μαΐου και συμπεριέλαβε 1.036 άτομα. Η δημοσκόπηση των πιθανών ψηφοφόρων διενεργήθηκε στις 25 και 26 Μαΐου σε 1.269 άτομα.

Διαβάστε τα πλήρη αποτελέσματα εδώ.




Δες και αυτό!