Οι Αμερικανοί δεν αποδέχονται τόσο πολύ τα τρανς άτομα όσο τα γκέι

07/06/2024
από
Η αποδοχή των γκέι και των λεσβιών έχει αυξηθεί σημαντικά από το 1985, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των LA Times, αλλά η αποδοχή των τρανς ατόμων υστερεί.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια του Μήνα Υπερηφάνειας, διαπίστωσε ότι μόνο το 28% των Αμερικανών ενηλίκων πιστεύει ότι οι ομόφυλες σχέσεις είναι πάντα ή σχεδόν πάντα λάθος, από το 72% που το πίστευε την τελευταία φορά που διεξήχθη η δημοσκόπηση το 1985. Επιπλέον, το 14% δήλωσε ότι θα αναστατωνόταν πολύ αν το παιδί του έκανε coming out ως γκέι ή λεσβία, από 64% το 1985. Και το 77% των ανθρώπων τάσσεται τώρα υπέρ της προστασίας κατά των διακρίσεων στην εργασία για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες, από 51%.

Ωστόσο, η υποστήριξη αυτή μειώθηκε όταν οι άνθρωποι ρωτήθηκαν για τα τρανς άτομα. Για παράδειγμα, το ένα τέταρτο των Αμερικανών ενηλίκων δηλώνουν ότι θα αναστατώνονταν πολύ αν το παιδί τους έκανε coming out ως τρανς, ποσοστό διπλάσιο από το ποσοστό των ομοφυλόφιλων σήμερα.

Όταν ρωτήθηκαν σχετικά με τους ΛΟΑΤΚΙ+ ενήλικες που απλώς ζουν τη ζωή τους, το 29% δήλωσε ότι αποδοκιμάζει έντονα ή λίγο τα τρανς και  non-binary άτομα που το κάνουν αυτό, σε σχέση με το 17% και το 20% που είπαν το ίδιο για τα γκέι και bi άτομα, αντίστοιχα.

Η στάση άλλαξε ακόμα περισσότερο όταν οι ερωτήσεις αφορούσαν στα παιδιά. Τα δύο τρίτα των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι νόμοι θα πρέπει να προστατεύουν την πρόσβαση των τρανς ατόμων σε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο, όταν ρωτήθηκαν για τους ενήλικες, αλλά μόνο οι μισοί είπαν το ίδιο για τα παιδιά.

Επίσης, το 42% δήλωσε ότι πιστεύει ότι είναι σχεδόν πάντα ή πάντα «απλώς μια φάση» όταν ένα παιδί προσδιορίζεται ως τρανς, και το 38% δήλωσε ότι μερικές φορές είναι η πραγματική ταυτότητα ενός παιδιού και μερικές φορές μια φάση. Μόνο το 19% δήλωσε ότι είναι σχεδόν πάντα ή πάντα η πραγματική τους ταυτότητα. Όταν ρωτήθηκαν για τους τρανς ενήλικες, το 52% είπε ότι είναι πάντα ή σχεδόν πάντα η πραγματική τους ταυτότητα και μόνο το 19% είπε ότι είναι σχεδόν πάντα ή πάντα απλώς μια φάση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, το 77%, δήλωσαν ότι οι πολιτικές γύρω από τα τρανς ζητήματα αποτελούν αντιπερισπασμό από πιο σημαντικά θέματα, αν και οι άνθρωποι που συμφώνησαν με αυτή τη δήλωση θα μπορούσαν να εννοούν ότι οι επιθέσεις στα τρανς δικαιώματα ή επίσης ότι η προστασία των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων αποτελούν αντιπερισπασμό.

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, ήταν συντριπτικά πιο πιθανό να υποστηρίζουν τα τρανς άτομα. Περίπου το 64% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων υποστήριξε τη συμμετοχή των τρανς κοριτσιών στα σχολικά αθλήματα, ποσοστό υπερδιπλάσιο από το 28% των μη-κουήρ ατόμων που δήλωσε το ίδιο.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και χρησιμοποίησε δείγμα 1.624 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 313 ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, τον περασμένο Ιανουάριο.
Δες και αυτό!