Άλλη μία δημοσκόπηση της GPO για την ισότητα στον γάμο

26/01/2024
από
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται κατά του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία.

Τα ποσοστά συμφωνίας ανεβαίνουν στην ερώτηση για τον γάμο αποκλειστικά, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζεται σημαντική διαφορά. Συγκεκριμένα, το 49,1% τάσσεται υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έναντι του 48,3% που είναι κατά.

Σχετικά με την «υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια», το ποσοστό διαφωνίας αγγίζει το 69,7% (60,2% είναι κατά – 9,5% είναι μάλλον κατά). Αντιθέτως, μόλις το 28,2% συμφωνεί με την τεκνοθεσία (16,3% είναι υπέρ – 11,9% είναι μάλλον υπέρ).

Στην ερώτηση για την παρένθετη κύηση, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων τάσσεται κατά. Συγκεκριμένα, το 78,7% είναι κατά ή μάλλον κατά, ενώ το 18,3% είναι υπέρ ή μάλλον υπέρ.

Ωστόσο, στην ερώτηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που πρότεινε η εκκλησία, πάνω από έξι στους δέκα (ποσοστό 60,9%) αντιτίθεται στην πρόταση αυτή, ενώ το 36,1% είναι υπέρ.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην έρευνα θεωρεί ότι η προώθηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, θα στοιχίσει εκλογικά στην κυβέρνηση. Το 61,5% απαντά «ναι», ενώ το 33,1% απαντά «όχι».
Δες και αυτό!