Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την ισότητα στον γάμο

19/02/2024
από
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την ισότητα στον γάμο
Λίγες μέρες μετά τη σημαντική ψηφοφορία, η ισότητα στον πολιτικό γάμο είναι πλέον επίσημα νόμος του κράτους, καθώς σήμερα δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ.

Με τη δημοσίευση του ΦΕΚ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο νόμος «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα σε άλλες διατάξεις», τίθεται πλέον σε ισχύ.

Το ΦΕΚ υπογράφουν 11 υπουργοί: ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως —συν οι δύο υπουργοί Επικρατείας, Χρήστος Σκέρτσος και Νίκος Παπασταύρου.

Στο ΦΕΚ ορίζεται ότι η παρ. 1 του άρθρου 1350 του αστικού κώδικα προστίθεται ότι «ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου». Παράλληλα, ορίζονται μια σειρά από άλλες διατάξεις, όπως το δικαίωμα στην ασφάλιση, το επώνυμο των τέκνων, αλλά και η αναδρομική ισχύ του γάμου στις περιπτώσεις που έχει συναφθεί σύμφωνο συμβίωσης.

«Προαναγγέλλουμε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αι την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους», καταλήγει το ΦΕΚ.

Αναλυτικά το ΦΕΚ: FEK-2024-Tefxos-A-00027-downloaded-17_02_2024
Δες και αυτό!