Διεθνές Συνέδριο Ψυχανάλυσης στο Γαλλικό Ινστιτούτο

21/10/2014

thumbnailΤο Πανεπιστήμιο Paris Diderot – Τμήμα μελετών στην Ψυχανάλυση, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Ψυχολογίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, διοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο « Το σώμα σε κρίση, στον ψυχαναλυτικό και τον ιατρικό λόγο».

Όπως σημείωνει και το σχετικό δελτίο τύπου: “Οι ραγδαία εξελισσόμενες τεχνο-επιστημονικές πρακτικές στη μεταβαλλόμενη κοινωνία μας αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των θεραπειών του σώματος,ενώ ταυτόχρονα κατακερματίζουν την ενότητά του.Το σώμα γίνεται έτσι αντικείμενο νέων προβληματισμών και νέων πρακτικών. Μπορεί η ψυχανάλυση στα πλαίσια ενός διαλόγου με την επιστημονική ιατρική να δώσει κάποιες απαντήσεις για το σώμα σε κρίση;”

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 7 και 8 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και στις 10 Νοεμβρίου στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών .

Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι καθηγητές και διδάσκοντες :

Paul – Laurent Assoun, Fethi Benslama, Γιώργος Δημητριάδης, Λίσσυ Κανελλοπούλου, Ελισάβετ Κούκη, Christian Hoffmann, Sophie de Mijolla, Alain Vanier, Catherine Vanier, François Villa, Markos Zafiropoulos.

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!