Η ηθοποιός, Diane Guerrero, γνωστή για τον ρόλο της ως Maritza Ramos στο “Orange is the New Black”, μίλησε στο Insider για τον τρόπο με τον οποίο αυτοπροσδιορίζεται – κάτι που φαίνεται να είναι σε κομμάτι του εαυτού της, που ακόμα προσπαθεί να καταλαβαίνει.

Η συζήτηση ξεκίνησε γύρω από ένα τατουάζ που έχει στον καρπό της, που γράφει «IPOC», για έγχρωμους ιθαγενείς, με την Guerrero να σημειώνει ότι θα ήθελε να κάνει ένα τατουάζ που να γράφει QTPOC. Εκείνη την εποχή, φαινόταν ότι δεν ταίριαζε, αλλά κάτι άλλαξε από τότε.

«Υποστηρίζω τις τρανς ζωές, και εξερευνώ τη σεξουαλική μου ταυτότητα», δήλωσε, «άρα ίσως προσθέσω το QT».

Στη συνέντευξη αναφέρεται, επίσης, στην άποψή της για το μέλλον, η οποία φαίνεται να περιλαμβάνει κάποιου είδους πολυερωτικό σενάριο, με μια σειρά από «συντρόφους που δεν είναι απαραίτητα στρέιτ, cisgender άνδρες» και που θα ζουν μαζί σε μια φάρμα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Guerrero φαίνεται να μην ταυτίζεται πλέον ως στρέιτ.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Entertainment Weekly νωρίτερα φέτος, για μια πιθανή συνέχεια του “Encanto”, μίλησε με πάθος για το πώς «γνωρίζει» ότι ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει, δηλαδή η Isabela, είναι γκέι, και ελπίζει ότι η Disney θα το εξερευνήσει ανοιχτά.

Όταν ο δημοσιογράφος την πίεσε για το τι την κάνει τόσο σίγουρη για τη σεξουαλικότητα της Isabela, αν δεν έχει συζητηθεί με την Disney, η Guerrero απάντησε ότι μπορεί να πει απλώς ότι:

«ως ηθοποιός και ως άτομο που απελευθερώνεται και αρχίζει να γνωρίζει τη δική της σεξουαλικότητα, και ως ένα άτομο που ζει σε αυτόν τον κόσμο, καταλαβαίνει ότι υπάρχει απλώς ένα τεράστιο φάσμα, και ότι υπάρχουν τόσα πολλά να αγαπάς, και τόσα πολλά να είσαι, που δε θέλω να με περιορίζουν οι κοινωνικοί κανόνες, ή κάτι που μου υπαγορεύει το φύλο μου ή κάτι που μου υπαγορεύει το φύλο οποιουδήποτε άλλου.»

Τα σχόλιά της και στις δύο περιπτώσεις χρησιμεύουν ως υπέροχες υπενθυμίσεις ότι οι άνθρωποι δε χρειάζεται να έχουν τα πάντα ξεκάθαρα, ή να επιλέξουν μια ετικέτα για να αισθάνονται άνετα να μιλάνε για τη σεξουαλικότητά τους ή την εξερεύνηση της.

Στο τέλος της ημέρας, όλες/οι/α απλώς ανακαλύπτουμε τα πράγματα καθώς προχωράμε στη ζωή κι αυτό είναι το ωραίο.