Ο Brian Tyree Henry ως Phastos σηματοδοτεί την πρώτη φορά, που το σύμπαν της Marvel απεικονίζει τη σεξουαλικότητα ενός ΛΟΑΤΚ ήρωα στη μεγάλη οθόνη με τόσο ξεκάθαρο τρόπο.

Η πολυαναμενόμενη ταινία «Eternals» της Marvel κυκλοφήρησε ένα ολοκαίνουργιο τρέιλερ, που μας δίνει μία γεύση από τον πρώτο γκέι υπερήρωα του Marvel Cinematic Universe (MCU).

Eternals, Marvel, Phastos, Brian Tyree Henry
Ο Brian Tyree Henry ως Phastos

Το blockbuster επιστημονικής φαντασίας αναμένεται να φτάσει στους αμερικάνικους κινηματογράφους στις 5 Νοεμβρίου 2021. Πρωταγωνιστούν οι Richard Madden, Angelina Jolie και Gemma Chan ως μέλη μιας αθάνατης οικογένειας, που έχει αναλάβει την προστασία της ανθρωπότητας.

Η  σκηνοθεσία είναι της Chloé Zhao, της οποίας η πρόσφατη ταινία «Nomadland» πήρε το Όσκαρ Best Picture. Το «Eternals» ακολουθεί την πορεία κάποιων υπερηρωίδων και υπερηρώων, που εμφανίζονται μετά από χιλιάδες χρόνια για να σώσουν τη Γη, από μια ομάδα γνωστή ως Deviants.

Σε μια ιστορική στιγμή για το MCU, το οποίο έχει από καιρό αντιμετωπίσει κριτική για την έλλειψη ποικιλομορφίας, το «Eternals» θα έχει για πρώτη φορά έναν γκέι υπερήρωα.

Τον πολύχρωμο χαρακτήρα Phastos ενσαρκώνει ο ηθοποιός Brian Tyree Henry. Ο Phastos μάλιστα έχει σύζυγο και παιδιά. Τον σύζυγό του υποδύεται ο ηθοποιός, Haaz Sleiman, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε δηλώσει το 2017 ότι “Όχι μόνο είμαι gay αλλά είμαι και εντελώς bottom…”.

Για ένα φιλί που ανταλλάσσουν σε κάποια σκηνή ο Sleiman δήλωσε πρόσφατα:

«Είναι ένα όμορφο, πολύ συγκινητικό φιλί. Όλες/οι ζητωκραύγαζαν στο σετ. Για μένα, είναι πολύ σημαντικό να δείξω πόση αγάπη και ομορφιά έχει μία κουήρ οικογένεια. Ο Brian Tyree Henry είναι ένας τεράστιος ηθοποιός και έφερε τόση ομορφιά σ’ αυτήν τη σκηνή και σε μία άλλη σκηνή είδα ένα παιδί στα μάτια του και νομίζω ότι είναι σημαντικό για τον κόσμο να θυμάται ότι εμείς, στην κουήρ κοινότητα, είμαστε όλα τα παιδιά ως έναν βαθμό. Το ξεχνάμε αυτό, γιατί πάντα μας αναπαριστούν ως σεξουαλικά ή επαναστατικά πλάσματα. Ξεχνάμε να συνδεθούμε μ’ αυτό το ανθρώπινο κομμάτι μας.»

Το MCU είχε ξαναπαρουσιάσει και στο παρελθόν μία ΛΟΑΤΚ υπερηρωίδα. Ήταν το 2017 στο «Thor: Ragnarok», με την αμφιφυλόφιλη Valkyrie (με την ηθοποιό Tessa Thompson). Μια σκηνή που επιβεβαιώνει μάλιστα τη σεξουαλικότητα της Valkyrie κόπηκε στην τελική επεξεργασία της ταινίας, ισχυρίστηκε η Thompson εκείνη την εποχή.

Δείτε το νέο τρέιλερ του «Eternals»: