Για άλλη μια φορά, ο πρώην φιναλίστ του American Idol, David Archuleta, μίλησε στο Good Morning America, για το ταξίδι του στο να αγκαλιάσει τη σεξουαλικότητά του, ως πρώην Μορμόνος.

Ο Archuleta μίλησε για πρώτη φορά για τη σεξουαλικότητά του στο GMA, αφού δημοσίευσε μία ανάρτηση στο Instagram. Εκείνη την εποχή, ήταν ακόμη μέλος της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Τώρα, λέει, ότι αυτό έχει αλλάξει.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Good Morning America, ο Archuleta αποκάλυψε πώς η σχέση του με την εκκλησία του LDS επηρέασε το ταξίδι του για να κάνει coming out — και πώς είναι τώρα τα πράγματα με τον ίδιο και την εκκλησία.

«Έχω φύγει», είπε ο Archuleta, όταν ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να είναι μέλος της εκκλησίας LDS. «Είχα μια κρίση πίστης φέτος, οπότε έπρεπε να αποδομήσω τα πάντα».

Η απόσταση μεταξύ του Archuleta και της εκκλησίας έγινε, όταν συναντήθηκε με έναν από τους αρχιερείς της LDS, μετά το δημόσιο coming out του.

Φαίνεται, ότι ο αρχιερέας του είπε: «Λοιπόν, ίσως πρέπει απλώς να σου βρούμε ένα καλό κορίτσι. Ίσως βρεις ένα καλό κορίτσι.» Εκείνος απάντησε ότι: «Δεν είναι αυτή η λύση», αποκάλυψε ο Archuleta .

Και συνέχεισε: «Μπορείς να δεις, γιατί σκέφτομαι τόσο πολύ; Είναι επειδή, προσπαθώ ό,τι μπορώ, για να βρω έναν τρόπο να ανήκω ακόμα εδώ, γιατί αυτό σημαίνει τόσα πολλά για μένα.»

Ο Archuleta εξακολουθεί να παίρνει στήριξη από τα περισσότερα μέλη της εκκλησίας, λέγοντας ότι η δομή της εκκλησίας, κι όχι οι άνθρωποι, είχαν πρόβλημα με το coming out του. Αποκάλυψε, επίσης, ότι όχι μόνο σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, αλλά προσπάθησε να πείσει τον εαυτό του να παντρευτεί τρεις διαφορετικές γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια.

«Προσπαθείς να αποφασίσεις τι είναι χειρότερο; Είναι χειρότερο αυτό το συναίσθημα της επιθυμίας προς τους άνδρες να εκραγεί επιτέλους, σε σημείο που να μην μπορείς να το ελέγξεις πια, και εσύ να το βλέπεις σαν να προσπαθεί ο Σατανάς να καταλάβει την ψυχή σου; Ή, είναι καλύτερο για μένα να βάλω τέλος στη ζωή μου και, έτσι, να είμαι απαλλαγμένος από αυτόν τον πειρασμό;» είπε ότι θα αναρωτηθεί.

«Έφτασα στο σημείο που συνειδητοποίησα ότι ξέρετε τι, υπάρχει κάτι μέσα μου, που μου λέει ότι έχει αξία να συνεχίσω να ζω, ακόμα κι αν ήμουν κουήρ», είπε. «Κι αυτό ήταν πραγματικά δύσκολο για μένα να το δεχτώ, επειδή η εκκλησία μου δεν ήταν εντελώς επιθετική προς τους ομοφυλόφιλους, αλλά είχε μια πολύ παθητική-επιθετική αυστηρή στάση σχετικά με αυτό.»

Κι ενώ οι αρχιερείς της εκκλησίας εξακολουθούν να θέλουν να συναντηθούν με τον Archuleta, εκείνος λέει ότι είναι αρκετά σίγουρος για τον εαυτό του, ώστε να μην επιστρέψει ποτέ, στο σημείο που θα κρύψει το ποιος πραγματικά είναι. 

David Archuleta: Πιστεύει ακόμη και αγκαλιάζει την κουήρ πλευρά του