Η έκθεση με τίτλο « *cringe* » σας προσκαλεί να εντρυφήσετε στον συναρπαστικό κόσμο της ψηφιακής κουλτούρας και πιο συγκεκριμένα στο ίδιο το cringe.

Μια έννοια με πολλαπλές προεκτάσεις, κατανοήσεις ταυτόχρονα μια έννοια που έχει καταφέρει να ενώσει διάφορες ταυτότητες ανθρώπων που είναι ετερόκλητες μεταξύ τους.

Το “cringe” έχει γίνει κεντρικό στοιχείο της διαδικτυακής κουλτούρας και η έκθεση στοχεύει να εξερευνήσει αυτό το σύνθετο και οικουμενικό συναίσθημα. Από εγκαταστάσεις μεικτών μέσων έως καθηλωτική βιντεοτέχνη, η έκθεση φιλοδοξεί να πυροδοτήσει σκέψεις επηρεασμένες από τη σύγχρονη ψηφιακή και φυσική μας ύπαρξη.

Τα έργα των: Aram Bartholl, Kristen Leo, Marsunev, Bill Posters & Daniel Howe, Noura Tafeche και Aphrodite HGW, δημιουργούν ένα γνώριμο χάος που ο θεατής καλείται να βάλει σε τάξη για να κατανοήσει σε βάθος την σημερινή του ανθρώπινη ταυτότητα.

Ταυτόχρονα, προσεγγίζουν και επαναπροσδιορίζουν πληθώρα κοινωνικών δυναμικών, προσκαλώντας το κοινό να προσεγγίσει εξίσου κριτικά την ψηφιακή και μη πραγματικότητα που βιώνει.

Το «*cringe*», γιορτάζει τη διασταύρωση, όπου η τέχνη και η τεχνολογία διαπλέκονται για να προσφέρουν νέες προοπτικές στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

*cringe*

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Aram Bartholl (DE) – Kristen Leo (US)

Marsunev (DE) – Noura Tafeche (IT) – Bill Posters (GB) & Daniel Howe (HK/US)

Aphrodite HGW (GR)

Οργανωτές: Socrates Stamatatos & Dimi Kalabo

Visual/Lighting design: Stella Zafiriou

Graphic design: Marsunev

Παραγωγή: HGW STD.

Με την υποστήριξη του: CURRENT Athens

Έναρξη: 29/09/2023 19:00

Διάρκεια: 29/09-08/10/2023

Ώρες έκθεσης: 30/09-08/10, 16:30-20:30

HGW STD., Μαυρομιχάλη 138, 114 72, Αθήνα

Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλα.