Στις 30 Νοεμβρίου, ελάτε μαζί μας σε ένα μελωδικό, υπέροχο ταξίδι σε εποχές ταυτοτικής ρευστότητας, στις οποίες θα εξερευνήσουμε την έκρηξη που προκάλεσε η καλλιτεχνική και πολιτισμική συμπόρευση της gay και έγχρωμης ταυτότητας. Από την μελαγχολική μπλουζ ατμόσφαιρα της Αναγέννησης του Χάρλεμ, στα σφιχτά γυναικεία σακάκια και τις υπέροχες queer φωνές που δονούνταν από μέσα τους, από τα τραγουδιστά φλερτ σε κάθε σκιασμένη γωνιά των δρόμων της Αμερικής, στο πρώτο περήφανο queeroλογοτεχνικό τίναγμα και από τα πρώτα ομοφυλόφιλα κινηματογραφικά φιλιά στις μεγάλες οθόνες, στην πρώτη ευρεία αποδοχή της ΛΟΑΤΚΙ ταυτότητας. Λίγο πριν τον κώδικα Hays και τον σκληρό μακροχρόνιο ψυχροπολεμικό χειμώνα, οι δρόμοι της Αμερικής απολαμβάνουν το ζεστό, μουσικό και ελεύθερο κλίμα της πιο ανοιχτά queer εποχής που γνώρισε ποτέ ο προηγούμενος αιώνας.

Με το τέλος του πολέμου και την ψευδαίσθηση αθανασίας να γυρνά στα σώματα, τον κώδικα Hays να λογοκρίνει τις οθόνες και την Mακαρθική καταδίωξη να πανικοβάλει ηθικά την πολιτική σκηνή, οι πολύχρωμες μελωδικές φωνές σιωπούν. Η κατατρεγμένη queer ταυτότητα θάβεται βαθιά μόνο και μόνο για να αναδυθεί διεκδικητική λίγα χρόνια αργότερα, στην εξέγερση του Stonewall. Πενήντα χρόνια ύστερα από την εξέγερση, πισωπατούμε σε ένα αντίστροφο ταξίδι περηφάνειας για να δείξουμε πως η ελευθερία της επιφάνειας απέχει πάντα μια ανάσα και από την πιο βαθιά καταπίεση. Γιατί η queer ταυτότητα δεν είναι μόνο πιο πολύχρωμη, αλλά και πολύ πιο πολύχρονη απ’ ότι νομίζουμε.


INFO

Once Upon a Time Before Stonewall
Ημερομηνία:
Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 18:00 μέχρι 21:00
Τοποθεσία: Colour Youth, Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Σταχτούρη 3, Αθήνα
Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.
Προσβασιμότητα: Το πεζοδρόμιο έχει ράμπα, ο χώρος είναι προσβάσιμος (είσοδος) σε αμαξίδια. Η τουαλέτα δεν είναι προσαρμοσμένη. Διαστάσεις ασανσέρ: είσοδος 81 εκ. εσωτερικό 83 εκ.
Για εξατομικευμένη προσβασιμότητα και άλλες πληροφορίες επικοινωνήστε στο messenger της Colour Youth ή στο [email protected]