Colloquium vs Pageant

διδακτορικό ή καλλιστεία;

Αυτές τις μέρες γίνονται πραγματάκια για μας τα ΛΟΑΤΚΙ+. Αλλά εγώ είμαι αναγκασμένος να ασχοληθώ με το διδακτορικό μου. Βλέπετε σήμερα, σαββατιάτικο, έχουμε να παρουσιάσουμε την πορεία της έρευνας του διδακτορικού μας, όλοι οι υποψήφιοι διδάκτορες του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ. Εμένα είναι στο 10%. Σαν το αείμνηστο περιοδικό. Έχει κολλήσει εκεί εδώ και 3 χρόνια. Δεν ξέρω τι θα παρουσιάσω. Ίσως τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, να μιλάω σε μια αίθουσα του πανεπιστημίου και οι από κάτω να με κοιτούν με το βλέμμα: «Τι ήρθε να μας πει αυτός εδώ;»

Τέλος πάντων, αφού αποφασίσαμε να το κάνουμε μεταξύ μας, πρέπει να το κάνουμε. Κι αφού αποφασίσαμε, πώς το ονομάσαμε; 1η Επιστημονική Συνάντηση μπλα, μπλα… Ξέρετε πώς λέγεται αυτό στα αγγλικά; Colloquium! Κι εγώ τώρα το έμαθα.

Ε, λοιπόν, εμένα, το μυαλό μου σήμερα δεν είναι στο Κολόκιουμ. Είναι στα καλλιστεία των drag queens που θα γίνουν απόψε στο ΠΛΥΦΑ (Miss Hellas Drag Pageant). Με παρουσιάστρια τη Δούκισσα, ενώ θα συμμετέχουν: 

Κριτική Επιτροπή: Angelika Darkling, Shaya Hansen, Tammy Tsanaka.

Μουσική: dj Easy. 

Διαγωνιζόμενες: Donatella Dynasty, Demi Lou, Epitaphio, Andromeda Balls, Amanda Lace, Alejandra Binair, Bloody Μωrý, Raw Bee Candles, Sylvia the Black Poison.

To στέμμα θα το παραδώσει η περσινή Miss Hellas Drag, Cyka de la Blyat.

Το μυαλό μου, επίσης, είναι στις Queer Movie Nights που διοργανώνει το περιοδικό μας. Ξεκίνησαν στις 16 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως τις 20. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα στο σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα τα εξής:

Ειδικός καλεσμένος φέτος θα είναι ο Antony Hickling, σκηνοθέτης της ταινίας «Down in Paris», που θα την προλογίσει για το αθηναϊκό κοινό, σήμερα Σάββατο στις 20.00.

Το μυαλό μου είναι μέχρι και στις Ανοιχτές Πόρτες των οινοποιείων σε όλη την Ελλάδα (18-19 Μαΐου). Και στο Athens Porn Film Festival που θα περιλαμβάνει ένα pre-sauna party αύριο, Κυριακή, και θα ξεκινήσει επίσημα με μία πολύ ωραία συναυλία του Σπύρου Παρασκευάκου στις 22 Μαΐου στο Ρομάντσο. Θα έχει προβολές ταινιών, εκθέσεις, συζητήσεις, πάρτυ και βραβεία. Θα μεταδίδεται και online με εισιτήριο, για όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών.

Κλάψτε λοιπόν για μένα, για το διδακτορικό μου, για όσους έρθουν να ακούσουν για αυτό σήμερα, στο Colloquium. Και καλύτερα να πάτε να παρακολουθήσετε κάτι από τα υπόλοιπα. Και ποιος ξέρει; Μπορεί να καταφέρω να πάω κι εγώ. Σε όλα!

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!