Την ακραία τρανσφοβική συμπεριφορά ενός ιερέα στην Καλλιθέα δέχεται εδώ και λίγες βδομάδες μια τρανς γυναίκα, η οποία λόγω οικονομικών προβλημάτων επισκέπτεται το συσσίτιο της ενορίας. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο συγκεκριμένος ιερέας διαπίστωσε πως πρόκειται για μία τρανς γυναίκα. Από εκείνη τη στιγμή αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο συσσίτιο, ενώ την έδιωξε κάνοντάς της χυδαία σχόλια.

Η τρανς γυναίκα επικοινώνησε με το RED UMBRELLA ATHENS (RUA), το οποίο αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό κατέθεσε (χθες) μήνυση στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

Μιλώντας στο Antivirus, η δικηγόρος (RUA) που έχει αναλάβει την υπόθεση, κα. Αγγελική Σουγλέ, έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ίδια, το θύμα «ξεκίνησε να πηγαίνει στο συσσίτιο της ενορίας, τις τελευταίες 15 μέρες, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Εκεί της ζητήθηκαν κάποια έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα, λογαριασμός ΔΕΗ & εκκαθαριστικό) προκειμένου να αποδείξει την ευαλωτότητά της».

Όπως μας λέει η κ. Σουγλέ, «αν και η ίδια έχει κάνει χρήση της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των καθυστερήσεων που δημιούργησε η πανδημία».

«Όταν, λοιπόν, διαπιστώθηκε η τρανς ταυτότητά της, ο ιερέας ξεκίνησε τις τρανσφοβικές επιθέσεις. Με χυδαίες εκφράσεις όπως “άνδρας με βυζιά”, “πλάσμα του διαβόλου” κ.α., ο ιερέας της αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο συσσίτιο, διώχνοντάς την».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας έφτασε σε σημείο να επικαλεστεί την Ιερά Σύνοδο, προκειμένου να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας ότι η εκκλησία δέχεται τους ομοφυλόφιλους, όχι όμως την αμαρτία, ενώ έφτασε σε σημείο να εκφοβίζει και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο συσσίτιο, ώστε να τα αποτρέψει από το να δώσουν στην άτυχη γυναίκα φαγητό.

«Αυτή νομική ενέργεια είναι μόνο η αρχή»,  σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το RUA. «Συνεχίζουμε να την στηρίζουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο λόγος ύπαρξης τής θρησκείας είναι ο έλεγχος του όχλου στο νοητικό επίπεδο, με δογματικά αυταρχικά καί απαρχαιωμένα κριτήρια καί μεθοδεύσεις.
    Αφελείς όποιος έχει την εντύπωση ότι διασπείρει αγάπη καλοσύνη καί αλήθεια, μία θρησκεία πού βασίζεται όπως οι πιο πολλές άλλωστε, στο ψέμα στον βίαιο κοινωνικό αυτοματισμό καί την κτηνωδία, αλλά καί πού ανέκαθεν ήταν ιδεολογικά αλλά και στήν ουσία της πράξης, ρατσιστική φασιστική και ενάντια στην επιστήμη καί στα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες.
    Μία θρησκεία με έντονα στοιχεία μισογυνισμου ακραίας πατριαρχίας και πουριτανισμού πού διαχρονικά απεχθάνεται τό διαφορετικό, αλλά και τήν ίδια τήν εξέλιξη τού ανθρώπου…
    Η απάντηση σε αυτές τις μεσαιωνικές θρησκείες κουλτούρες καί στάσεις ζωής, είναι η γνώση η παιδεία καί η ελευθερία του νου, με έντονη τήν ενσυναίσθηση τό δίκαιο και τήν ανθρωπιά.

Comments are closed.