Χριστιανική ΜΚΟ θυμήθηκε να στείλει εξώδικο στα ΕΛΤΑ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ γραμματόσημα

20/03/2023
Ήταν τον Ιούνιο του 2021 όταν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν την ειδική έκδοση «LGBTQI+ We support you» με 4 γραμματόσημα που δήλωναν τη στήριξή τους στη «διαφορετικότητα και την αποδοχή της, σε μια κοινωνία συμπεριληπτική και δίκαιη».

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, μια ΜΚΟ με την επωνυμία «Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν» αποφάσισε να μηνύσει τα ΕΛ.ΤΑ γι΄αυτή τους την κίνηση.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, η ΜΚΟ αναρωτιέται τον λόγο για τον οποίο οι ΛΟΑΤΚΙ φιγούρες αποτυπώνονται πάνω στα γραμματόσημα, ενώ παράλληλα καταγγέλλει «την παγκόσμια δικτατορία λόγου», αλλά και τον «σκοταδισμό της πανσεξουαλικής κοινωνίας».

Η «Ἑστία Πατερικών Μελετών» προτείνει μάλιστα στα Ταχυδρομεία να εκδώσουν γραμματόσημα που «θα προβάλλουν την πολύτεκνη οικογένεια», τονίζοντας ότι τα ΕΛ.ΤΑ ανήκουν «εξ ολοκλήρου στο ελληνικό δημόσιο και άρα ἡ διοίκηση οφείλει να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό, τα χρηστά ήθη και τις αξίες τους».

Για την ανάρτηση της εξώδικης διαμαρτυρίας έφτιαξαν και την παρακάτω εικόνα.

Σχόλιο συντάκτη: Να ξέρουν άραγε ότι ο «ελληνικός λαός», για τον οποίο κάνουν λόγο, αποτελείται και από ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα;

με πληροφορίες από t-zine.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!