Χημικά και εκτεταμένη αστυνομική καταστολή απέναντι σε επιχειρήσεις ανακατάληψης στο Κουκάκι

0
41

Στην ανακατάληψη των κτιρίων των καταλήψεων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου που είχαν εκκενωθεί με την επεισοδιακή επιχείρηση της αστυνομίας και το φιάσκο Ινδαρέ προχώρησε ομάδα αντιεξουσιαστών το μεσημέρι του Σαββάτου, με την αστυνομία να απαντά λίγη ώρα αργότερα με ισχυρές δυνάμεις που έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και άσκηση βίας, αρχικά κατά συγκέντρωσης αλληλεγγύης στις καταλήψεις, και στη συνέχεια με την συμβολή επιπλέον δυνάμεων κατά του εκ νέου κατειλημμένου κτιρίου.

Στην ανακατάληψη των των κτιρίων που είχαν εκκενωθεί στις 18 Δεκεμβρίου από την αστυνομία στην περιοχή του Κουκακίου, της οδού Ματρόζου 45 και της οδού Παναιτωλίου 21, προχώρησαν άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, με σύνθημα «Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά, ανακατάληψη των ζωών μας», όπως έγραφε και το πανό που κρέμασαν στην ταράτσα του ενός εκ των δύο κτιρίων.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών, μία περίπου ώρα αργότερα και ενώ λάμβανε χώρα συγκέντρωση αλληλεγγύης, στην περιοχή έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας, ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ, οι οποίες στη συνέχεια πλαισιώθηκαν και από άνδρες της ΟΠΚΕ, και προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών. Ακόμα, η αστυνομία έχει επιστρατεύσει drone, ενώ έχει σηκώσει και ελικόπτερο επάνω από την Ματρόζου. Περιττό να ειπωθεί πως οι επιχειρήσεις συνοδεύονται και από απευθείας συνδέσεις των τηλεοπτικών καναλιών.

Στη συνέχεια κυνήγησαν τους συγκεντρωμένους που ήταν συγκεντρωμένοι επί της οδού Κολοκοτρώνη, χτύπησαν πολλούς εξ αυτών, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες.

https://twitter.com/i/status/1216025971641540609

Παράλληλα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως προχώρησε σε εννέα προσαγωγές, ενώ αργά το απόγευμα, η επιχείρηση συνεχίστηκε με ισχυρές δυνάμεις να επιχειρούν να εισβάλλουν στο κτίριο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, λίγο πριν τις 19.00, με την σύμπραξη των ΕΚΑΜ ξεκίνησαν επιχείρηση κατά των εκ νέου υπό κατάληψη κτιρίων.

Επίσης, η Αυγή δημοσίευσε βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο ξυλοδαρμός ενός ατόμου από αστυνομικούς:

πηγή: thepressproject.gr

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!