Ολοκληρώθηκε η σειρά podcast με τίτλο “Check My Point”, στα οποία ο Ερωτόκριτος (Κυριάκος Βλάχος), ο sexual health expert των κέντρων Checkpoint, απαντάει σε μηνύματα ακροατών σχετικά με τον HIV. Έντεκα επεισόδια, στα οποία η γνώση συναντά τη διασκέδαση, και σε κάθε επεισόδιο παρουσιάζεται μια νέα ιστορία σεξουαλικής σύγχυσης.

Μάθετε τα πάντα για τον HIV μέσα από τα ενημερωτικά και χιουμοριστικά podcast που ετοίμασαν τα κέντρα πρόληψης & σεξουαλικής υγείας Checkpoint.

Στο πρώτο επεισόδιο, ο Νίκος από την Αθήνα στέλνει μήνυμα στον Ερωτόκριτο, με αφορμή το πιο πρόσφατο ραντεβού του. Ζητάει καθοδήγηση στο πώς να διαχειριστεί την έλλειψη ενημέρωσης του υποψήφιου συντρόφου του όσον αφορά στον HIV, χωρίς να ζει ο ίδιος με αυτό αλλά εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την άγνοια του αγοριού αυτού, και την πιθανή υποδήλωση της γενικότερης προσωπικότητάς του.

Στο δεύτερο επεισόδιο, ο Νικηφόρος από την Πάτρα στέλνει μήνυμα στον Ερωτόκριτο, με αφορμή ένα random sex date του σε ένα αυτοκίνητο, ένα σπασμένο προφυλακτικό, και συμπτώματα γρίπης μερικές μέρες μετά. Αναρωτιέται για τη σύνδεση μεταξύ των συμπτωμάτων και κάποιας πιθανής μετάδοσης του HIV σε αυτόν, εξιστορεί χιουμοριστικά το σεξ που σχεδόν συνέβη, και εκφράζει τον πανικό του για το ατυχές συμβάν.

Στο τρίτο επεισόδιο, ο Παύλος από τη Θεσσαλονίκη στέλνει μήνυμα στον Ερωτόκριτο, εξηγώντας του ότι φλερτάρει μέσω εφαρμογής γνωριμιών με δύο αγόρια παράλληλα. Ο ένας από αυτούς του αποκάλυψε πρόσφατα πως είναι θετικός με μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο, κι ενώ ο Παύλος ήταν φανερά πιο ενθουσιασμένος μαζί του απ’ ότι με τον άλλο, τώρα θέλει να τον απορρίψει εξαιτίας της οροθετικότητάς του. Ζητάει τη συμβουλή των ειδικών για το πώς να το κάνει, ώστε να μην πληγώσει τα συναισθήματά του.

Στο τέταρτο επεισόδιο, η Σοφία από Αθήνα στέλνει μήνυμα στον Ερωτόκριτο, εξηγώντας του τον προβληματισμό της για ένα sex toy που χρησιμοποίησε σε δύο διαφορετικές σεξουαλικές της παρτενέρ, χωρίς να το πλύνει και να το καθαρίζει ανάμεσα στις δύο σεξουαλικές επαφές. Ρωτάει την γνώμη του για το αν υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης, και αν θα έπρεπε να ενημερώσει την πιο πρόσφατη παρτενέρ της επ’ αυτού.

Στο πέμπτο επεισόδιο, o Πασχάλης από το Ρέθυμνο στέλνει μήνυμα στον Ερωτόκριτο, να του μιλήσει για τον φόβο του να καταπιεί το σπέρμα της ανοιχτής σχέσης του, και την αδυναμία του να είναι ειλικρινής μαζί του επ’ αυτού. Του αναφέρει την δικαιολογία που προέβαλλε στην ανοιχτή του σχέση ώστε να αποφύγει το απροφύλακτο στοματικό σεξ μαζί του, και του ζητάει βοήθεια για το πώς να διαχειριστεί αυτή την διάθεση του ερωτικού του συντρόφου.

Στο έκτο επεισόδιο, o Θέμης από την Έδεσσα στέλνει μήνυμα στον Ερωτόκριτο, να του μιλήσει για την μέχρι πρόσφατα άγνοια του επί της προφυλακτικής αγωγής PrEP, και για τον φόβο του να συνευρεθεί με κάποιον χωρίς προφυλακτικό ακόμα κι αν ακολουθεί την αγωγή. Παράλληλα αναφέρει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που συνεπάγεται η σεξουαλική ζωή των γκέι ανθρώπων στην επαρχία.

Στο έβδομο επεισόδιο, ο Τάσος από Θεσσαλονίκη στέλνει μήνυμα στον Ερωτόκριτο, να τον ρωτήσει για το αν έκανε καλά που ξεκίνησε αγωγή PEP ύστερα από μια πιθανή απροφύλακτη επαφή του, με ένα αγόρι που γνώρισε σε αυτο-οργανωμένο queer πάρτυ στη συμπρωτεύουσα. Παράλληλα του εκμυστηρεύεται πόσο πιο σέξι βρίσκει εν τέλει τα ριζοσπαστικά κουίρια, και του εξομολογείται τις προκαταλήψεις που είχε για αυτά, πριν συνοδεύσει τον κολλητό του φίλο στο πάρτυ.

Στο όγδοο επεισόδιο, ο Βαγγέλης από Κομοτηνή στέλνει μήνυμα στον Ερωτόκριτο για να τον ρωτήσει για την πιθανότητα μετάδοσης HIV μέσω της πρωκτολειχίας, η οποία αποτελεί την αγαπημένη του σεξουαλική πρακτική. Έτσι, ο sexual health expert των κέντρων Checkpoint αφιερώνει το 8ο επεισόδιο της σειράς στο να προσφέρει όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται για την ασφαλέστερη εκτέλεση της συγκεκριμένης αυτής μορφής στοματικού σεξ.

Στο ένατο επεισόδιο, ο Χρήστος από Αθήνα στέλνει μήνυμα στον Ερωτόκριτο με αφορμή την άρνηση ενός ευρωπαϊκού sex date του να κάνουν fisting χωρίς τη χρήση λαστιχένιου γαντιού. Για πρώτη φορά σκέφτεται τον ενδεχόμενο κίνδυνο μετάδοσης ΣΜΝ μέσω της σεξουαλικής αυτής πρακτικής, και μοιράζεται με τον Ερωτόκριτο τον φόβο του να έχει μεταδώσει κάτι στην ανοιχτή του σχέση ύστερα από χρόνια απροφύλακτου fisting με διάφορους σεξουαλικούς παρτενέρ.

Στο δέκατο επεισόδιο, ο Παντελής από Θήβα στέλνει μήνυμα στον Ερωτόκριτο, να μοιραστεί μαζί του την αφαίρεση του προφυλακτικού του sex date του εν αγνοία του και την ολοκλήρωση μέσα του. Στη συνέχεια, του εκμυστηρεύεται τον φόβο του να μην έχουν ανιχνεύσει οι εξετάσεις που έκανε πρόσφατα τον ιό στο αίμα του, λόγω της σύντομης χρονικής περιόδου από την απροφύλακτη σεξουαλική επαφή. Ο Ερωτόκριτος προτείνει ενδεχόμενες λύσεις στο πρόβλημά του, και κάνει λόγο για το stealthing στο τέλος του επεισοδίου.

Στο ενδέκατο επεισόδιο, ο Πέτρος στέλνει μήνυμα στον Ερωτόκριτο, με αφορμή την πρόσφατη εξομολόγηση ενός συναδέλφου του στον ίδιο, πως ζει με HIV. Αναζητά τρόπους να είναι υποστηρικτικός μαζί του σωστά και ουσιαστικά, και αναρωτιέται ποιες είναι οι πολιτικά ορθές λέξεις κι εκφράσεις για να αναφερθούμε στον HIV.