Η Γερουσία των ΗΠΑ έδωσε την έγκριση της για το πρώτο μη λευκό άτομο και πρώτο LGBTQ που θα υπηρετήσει σε θέση πρεσβευτή της χώρας.

Η Chantale Wong, την οποία η Γερουσία υπερψήφισε κατά 66-31 ψήφους την περασμένη Τρίτη, θα υπηρετήσει ως διευθύντρια της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την πρότεινε για τη θέση τον Ιούλιο του 2021.

Η Wong, που είναι Αμερικανο-ασιάτισσα, έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στα οικονομικά, την τεχνολογία και το περιβάλλον, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου. Προηγουμένως υπηρέτησε ως εν ενεργεία διευθύντρια προϋπολογισμού στο Υπουργείο Οικονομικών και ως διευθύντρια προϋπολογισμού της NASA.

H Imani Rupert-Gordon, εκτελεστική διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για τα Δικαιώματα των Λεσβιών, είπε ότι η επικύρωση της Wong είναι μέρος ενός «κύματος» LGBTQ αξιωματούχων που διορίστηκαν σε υψηλόβαθμες θέσεις από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Όταν ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από ένα χρόνο, δεσμεύτηκε να μεταμορφώσει την εκτελεστική εξουσία συμπεριλαμβάνοντας διορισμούς που αντικατοπτρίζουν την πλήρη ποικιλομορφία του μεγάλου έθνους μας – τόσο έγχρωμων ανθρώπων όσο και μελών της LGBTQ κοινότητας», είπε η Ρούπερτ-Γκόρντον σε δήλωση της. «Από τον διορισμό του υπουργού Buttigieg και της ναυάρχου Rachel Levine -τους πρώτους διορισμούς που επιβεβαιώθηκαν από τη Γερουσία ως ανοιχτά ομοφυλόφιλος και τρανς σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου αντίστοιχα- μέχρι τη σημερινή επικύρωση της πρέσβειρας Wong, είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει πρόθεση να εκπληρώσει αυτή την υπόσχεση».

Η Rupert-Gordon πρόσθεσε: «Ενώ υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για την ανάδειξη των υποψηφίων LGBTQ σε ομοσπονδιακούς δικαστικούς ρόλους, είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τα άτομα LGBTQ να εκπροσωπούνται επιτέλους στα υψηλότερα επίπεδα διακυβέρνησης για πρώτη φορά στην ιστορία».

Πηγή: Tat Bellamy-Walker, NBC News

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.