Αυξήμενο τον ενδιαφέρον για την εκδήλωση «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα»

0
177
Τη μεταφορά της εκδήλωσης «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα» σε νέο μεγαλύτερο χώρο ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους το Τhessaloniki Pride και οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε ότι λόγω της δημοσιότητας που έτυχε η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωσή μας, αναγκαζόμαστε να τη μεταφέρουμε σε νέο μεγαλύτερο χώρο, καθώς ο παιδικός σταθμός Μικρόκοσμος δεν επαρκεί. Η πολλαπλάσια από το αναμενόμενο εκδήλωση ενδιαφέροντος από γονείς για συμμετοχή των παιδιών τους στη δράση είναι η απάντηση της ελληνικής οικογένειας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από σκόπιμες διαστρεβλώσεις των γνωστών ακροδεξιών κύκλων. Με αίσθημα ευθύνης λοιπόν απέναντι στα παιδιά, ώστε να αποτραπεί η πιθανή έκθεσή τους σε παραλήρημα μίσους συγκεντρωμένων, και για την εξυπηρέτηση της μεγάλης ζήτησης, μεταφερόμαστε πιο κεντρικά, σε νέα τοποθεσία, για την οποία θα ενημερωθούν οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες στα στοιχεία επικοινωνίας που καταχώρησαν κατά την εγγραφή».

Η εκδήλωση θα διεξαγόταν αρχικά στον παιδικό σταθμό Μικρόκοσμος στην Καλαμαριά.

Στην εκπαιδευτική δράση αυτή θα γίνει ανάγνωση από Drag Queens του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα», μέσα σε άλλες δραστηριότητες. Οι Drag Queens θα μιλήσουν μέσα από το παραμύθι για τα έμφυλα στερεότυπα και για το πώς τα χρώματα και τα παιχνίδια δεν έχουν φύλο και για το ότι κάθε παιδί μπορεί να παζει με όποιο παιχνίδι επιθυμεί.

Δυστυχώς, η εκδήλωση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους, οι οποίοι σκοπίμως μεταφέρουν διαστρεβλωμένες και αναληθείς πληροφορίες.