Αυτοκτόνησε τρανς γυναίκα τραγικά, αφού οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας δεν ανταποκρίθηκαν στην απαραίτητη θεραπείας της, όπως δήλωσαν από το γραφείο του ιατροδικαστή.

Η Alexandra Greenway, μια 23χρονη σύμβουλος προσλήψεων, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στο Bristol, στις 11 Μαΐου 2019, περιμένοντας μάταια για τη θεραπεία που χρειαζόταν, η οποία περιελάμβανε το να μιλήσει και να μοιραστεί τα βιώματά της.

Ένα μήνα νωρίτερα, τέθηκε υπό κράτηση ύστερα από μια άλλη απόπειρα αυτοκτονίας και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Εκεί, ένας ψυχίατρος απευθύνθηκε ότι χρήζει συγκεκριμένης θεραπείας. Ενημέρωσε τον γιατρό της, αλλά μέχρι τη στιγμή του θανάτου της, δεν είχε οργανωθεί καμία θεραπεία.

Τι δήλωσε η μητέρα της στο δικαστήριο:

Το γεγονός είναι ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν. Και πεθαίνουν, επειδή η θεραπεία δεν πραγματοποιείται” , ισχυρίζεται η μητέρα της Greenway, Jacqueline, στο δικαστήριο.

Η Αλεξάνδρα είχε σύνθετες ανάγκες που δε διερευνήθηκαν πλήρως. Ένιωθε συνεχώς περιθωριοποιημένη και χαμένη.” 

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που περιμένουν τη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία. Απλώς κάποιοι δεν μπορούν να την προσφέρουν εγκαίρως. Η Αλεξάνδρα δεν είδε κανένα μέρος της θεραπείας της να υλοποιείται, δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερο, γι ‘αυτό πιστεύουμε ότι πήρε τη ζωή της. Όλες οι υπηρεσίες φάνηκαν να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν λόγω της υπερβολικής πίεσης.

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας δε λειτούργησαν:

Η Greenway διένυσε, επίσης, “έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο για την επίτευξη χειρουργικής επέμβασης προκειμένου να επαναπροσδιορίσει το φύλο της” και περίμενε τόσο πολύ για τη θεραπεία της. Τελικά, αναγκάστηκε να αυτοθεραπευτεί με δαπανηρές και μπορεί και ακατάλληλες ή και επικίνδυνες ορμόνες που αγόρασε από το εξωτερικό.

Η έρευνα αποφάνθηκε ότι μετά την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να επιστρατεύσουν τη δική τους ομάδα για την ψυχική υγεία. Όμως κανένα άτομο δεν ήταν σε υπηρεσία. Αποφάσισαν τότε να τη θέσουν υπό κράτηση βάσει του νόμου για την ψυχική υγεία. Ωστόσο, επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα νοσοκομειακά κρεβάτια στο Bristol,  μεταφέρθηκε σε ασφαλή ψυχιατρική μονάδα στο Wiltshire.

Η Greenway αποδεσμεύτηκε την ίδια μέρα με μια σύσταση ότι έλαβε τη θεραπεία. Ανακουφίστηκε με την ιδέα ότι τελικά θα λάμβανε τη θεραπεία που χρειαζόταν. Όμως αυτοκτίνησε μερικές εβδομάδες αργότερα, χωρίς να μιλήσει σε κανέναν.