Αυτό το ντοκιμαντέρ δείχνει πώς όλα τα παιδιά είναι gender-fluid τα πρώτα χρόνια της ζωής τους

17/11/2020
από

Μια νέα σειρά της Apple επισημαίνει ότι όλα τα παιδιά είναι gender-fluid τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. 

Το Becoming You, είναι ένα ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί 100 παιδιά απ΄όλο τον κόσμο για να δείξει το φάσμα των εμπειριών που συμβαίνουν μέσα στα πρώτα πέντε τους χρόνια. Κεντρική αφηγήτρια είναι η ηθοποιός Olivia Colman.

Μέσα από τα μάτια του Kiran, που αγαπάει πολύ τις πριγκίπισσες ο θεατής μαθαίνει ότι «όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του, ο Kiran δεν πιστεύει ότι υπάρχει ένα σταθερό φύλο».

Σύμφωνα με όσα αφηγείται η Colman, «Στο μυαλό του, μπορεί να αλλάξει ταυτότητα φύλου. Για τους γονείς, αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο καθώς το φύλο του μωρού τους είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που θέλουν να μάθουν».

Στο σχετικό κλιπ, ο Kiran, που ζει στη Νέα Υόρκη, περπατά στην πόλη με το κοστούμι της πριγκίπισσας μαζί με τους υποστηρικτικούς γονείς του. Συζητούν για το φύλο του Αγάλματος της Ελευθερίας. Η ιστορία του είναι μια από τις δεκάδες στο Becoming You, που ταξιδεύει στον κόσμο για να δείξει τις ομοιότητες μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και τους μοναδικούς πολιτισμούς που τους διαμορφώνουν.

Ο Hamo Forsyth, από τους παραγωγός του Becoming You, είπε στο The Advocate ότι ελπίζει πως η ιστορία του Kiran θα βοηθήσει να αλλάξουν οι απόψεις το γονιών σχετικά με την ταυτότητα φύλου των παιδιών.

«Ελπίζουμε οι θεατές θα καταλάβουν ότι παρόλο που τα μικρά παιδιά μιλούν για το φύλο, η αίσθηση τους για αυτό είναι πολύ πιο ρευστή από τη δική μας», δήλωσε ο Forsyth. «Τόσο τα παιδιά των 3 [και] 4 μπορούν να φανταστούν ότι πηγαίνουν πραγματικά από το ένα φύλο στο άλλο καθώς αλλάζουν ρούχα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Αυτό συμβαίνει μέχρι να πάνε στο σχολείο, οπότε και αρχίζουν να σκέφτονται το φύλο ως κάτι πιο μόνιμο.

Κατά γενικό κανόνα, όταν πηγαίνουν στο σχολείο, τα αγόρια αρχίζουν να ομαδοποιούνται με αγόρια και τα κορίτσια με άλλα κορίτσια και το χάσμα αρχίζει να φαίνεται πραγματικά. Πριν από αυτό, είναι πολύ πιο πιθανό να αναμιχθούν και να συμμετάσχουν στα παιχνίδια του άλλου».

Παρακολουθήστε το κλιπ της ιστορίας του Kiran από το Becoming You.
Δες και αυτό!