Αυτές είναι οι ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες του φετινού Positively Different Short Film Festival

09/03/2023
από
Positively
To Positively Different Short Film Festival έρχεται για 4η χρονιά με εκπλήξεις και ανατροπές. Το Φεστιβάλ μετατρέπεται σε έναν δια-τοπικό κινηματογραφικό χώρο δημιουργίας & αντίστασης με παράλληλες προβολές στην Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, το Βελιγράδι, το Ζάγκρεμπ, το Ντακάρ, τη Σόφια και τη Λευκωσία. 

Παρακάτω δείτε όλες τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ

Enomena // Greece // 18:54 // 2021 // Phaedra Vokali

Σε μια εκδρομή στο ενυδρείο, δύο έφηβα που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο αλλά έρχονται από διαφορετικούς κόσμους θα ανακαλύψουν ότι αυτά που τις ενώνουν είναι περισσότερα από όσα τις χωρίζουν.

What if we didn’t care // France // 11:57 // 2021 // Johanna Lagarde

Το Σάσα γεννήθηκε ίντερσεξ. Οι γονείς του αποφάσισαν να μην το εγχειρήσουν, αλλά να αφήσουν το Σάσα να αποφασίσει μόνο του για το φύλο του μία μέρα. Στο μεταξύ, το Σάσα ζει την παιδική του ηλικία απλά και με αθωότητα διαταράσσει τους κοινωνικούς κώδικες.

The essence of being queer // Portugal // 2:29 // 2022 // Gui Athayde

Το Fado Bicha είναι ένα πρότζεκτ μουσικής και ακτιβισμού που προσεγγίσει τη μουσική φάδο με ανανεωμένες απόψεις για την έκφραση φύλου και την εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Σε αυτή την οπτική έκθεση, τα δημιουργά του πρότζεκτ, Lila Tiago & João Caçador, μιλούν για το πως είναι να μεγαλώνεις ως κουήρ παιδί, για την Πορτογαλία, το φύλο και την αναγνώριση του κουήρ.

Baba // UK- Libya // 18:00 // Sam Arbor, Adam Ali

Ζώντας στα υπόγεια τούνελ της Τρίπολης, ένας κουήρ έφηβος από τη Λιβύη, ο Britannia, ονειρεύεται να το σκάσει για μία καλύτερη ζωή, αλλά μία απρόσμενη γνωριμία το αναγκάζει να αναρωτηθεί αν θα μείνει ή θα φύγει από την πατρίδα και την παρέα του (βραβείο Iris 2021).

In Limbo // Germany – Turkey // 7:00 // 2022 // Harun Güler

To IN LIMBO παρουσιάζει μία σειρά από ενδόμυχες βινιέτες προσωπικοτήτων που σπάνε τα ταμπού στην Κωνσταντινούπολη, ελεύθερα από κλισέ και προσδοκίες. Βαδίζοντας τη γραμμή μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας, το IN LIMBO παίζει με την ανατροπή.

5 P.M. Seaside // Greece // 26:00 // 2022 // Valentin Stejskal

Στα 40ά του γενέθλια, ο Νίκος, ένας μοναχικός οδηγός φορτηγού, φτάνει σε μία απόμακρη παραλία. Περιμένει να συναντήσει τον παλιό του φίλο από το στρατό, Χρήστο, που δεν τον έχει δει πολλά χρόνια.

Genderfluid // France // 6:43 // 2022 // La Fille Renne, Laure Giappiconi, Elisa Monteil

«Στα όνειρά μου, πηδάω κορίτσια όλη μέρα». Μια ιστορία για τη ρευστότητα του φύλου και την επιθυμία: μία ποιητική ιστορία ανάμεσα σε φαντασία και πραγματικότητα, για την επιθυμία όταν είμαστε non-binary και το σώμα δεν ταιριάζει πάντα με αυτό που θα θέλαμε να είμαστε και να κάνουμε στο σεξ.

9th floor to the right // France // 16:00 // 2022 // Andrea Romano

Ένα βράδυ στο διαμέρισμά του στη Μπελβίλ, ο Lorenzo ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά τον Marvin, ένα αγόρι που του αρέσει πολύ. Ο Marvin εμφανίζεται στην πόρτα του με τον Thomas, έναν άστεγο άντρα που γνώρισε στον δρόμο, που θέλει να κάνει μπάνιο. Ο Lorenzo δεν τολμάει να πει όχι.

Gasp // Russia // 13:27 // 2022 // Kirill Sultanov

Όταν φτάνει ο παιδικός του φίλος, ο Nikita αρχίζει να υποφέρει από ένα αίσθημα ασφυξίας. Για να το ξεπεράσει, πρέπει να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά του και να ξεφορτωθεί την επιρροή της κυριαρχικής μητέρας του.


Πληροφορίες

@positivelydifferentff | www.positively-different.net
16 ως και 19 Μαρτίου 2023
ΤΡΙΑΝΟΝ | Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια):
Γενική είσοδος: 5 ευρώ/ σετ (3 ευρώ με επίδειξη φοιητιτικού πάσου, κάρτα ανεργίας, ΑμεΑ + συνοδός)
Ημερήσιο εισιτήριο: 8 ευρώ
Full festival pass: 20 ευρώ
Η αγορά του μειωμένου εισιτηρίου γίνεται μόνο από το ταμείο του κινηματογράφου Τριανόν

Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/cinema/pdsff-1/

Η εκδήλωση στο Facebook
Δες και αυτό!