Αυστραλία: Γνωστό μοντέλο έκανε coming out ως bisexual

0
225

Η πρώην “Miss Universe Australia”, Maria Thattil, έκανε coming out ως bisexual, αφού αποκάλυψε ότι την είχαν ανακαλύψει σε μια εφαρμογή γνωριμιών.

Το 28χρονο μοντέλο εξήγησε ότι προηγουμένως είχε επιλέξει να κρατήσει μυστικλη τη σεξουαλικότητά της επειδή υπήρχαν «πολλά ομοφοβικά συναισθήματα» όταν μεγάλωνε.

Το μοντέλο από την Αυστραλία μίλησε για την απόκρυψη των συναισθημάτων της και τον αγώνα της για αποδοχή.

Μιλώντας στην Daily Telegraph, δήλωσε: «Είναι κάτι που ένιωθα εδώ και πολύ καιρό».

«Μεγάλωσα νιώθοντας έλξη για κορίτσια στο σχολείο και απλώς το ακύρωσα εντελώς λόγω της θρησκείας και επίσης επειδή υπήρχαν πολλά ομοφοβικά σχόλια στο σχολείο μου γύρω από εμένα, γύρω από οτιδήποτε άλλο εκτός από την ετεροκανονικότητα.

Δεν υπάρχει μεγάλη προβολή των αμφιφυλόφιλων στη λαϊκή κουλτούρα και επομένως δεν καταλαβαίνετε τι είναι».

Σε μια άλλη συνομιλία με το περιοδικό Who, το μοντέλο θυμήθηκε μια αγχωτική στιγμή όταν ένας φίλος της παρατήρησε ότι είχε ορίσει τις προτιμήσεις στο προφίλ γνωριμιών ως ανοιχτές για ραντεβού με άνδρες και γυναίκες.

Η ίδια εξήγησε: «Χρησιμοποιώ τις εφαρμογές γνωριμιών και όταν έβαλα τις προτιμήσεις μου για άνδρες και γυναίκες, έλαβα ένα μήνυμα από έναν φίλο που έλεγε: “Κάποιος μόλις μου έστειλε ένα στιγμιότυπο οθόνης από τον λογαριασμό σου και πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιος εκεί έξω που προσποιείται ότι να είσαι εσύ”. Τότε τρόμαξα και το άλλαξα στο ότι ενδιαφέρομαι μόνο για άντρες».

Κάνοντας μια ανάρτηση στο Instagram, το μοντέλο έγραψε: «Πριν από το σόου, είχα κάνει coming out μόνο σε λίγους ανθρώπους.

Ο αδερφός μου δέχτηκε την κλήση μου χθες τα μεσάνυχτα και το συζητήσαμε – και συνειδητοποίησα ότι ο λόγος που φοβόμουν τόσο πολύ να το κάνω αυτό είναι ακριβώς ο λόγος που πρέπει. Η έλλειψη ορατότητας των αμφιφυλόφιλων για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου σήμαινε ότι η εμπειρία ήταν μπερδεμένη και ότι υπήρχαν παραλληλισμοί με άλλες εμπειρίες που είχα με την κοινωνική ταυτότητα».

«Φόβος να πέσω ανάμεσα στις ρωγμές, να μην βρω ποτέ πλήρως μια θέση στον εαυτό μου. Αλλά όταν μίλησα με τον αδερφό μου, μου θύμισε γιατί το λέμε PRIDE. Δεν είναι πια ένα μυστικό για προστασία, αλλά ένα κομμάτι του εαυτού μου που πρέπει να γιορτάζω.»

Η Maria Thattil στέφθηκε Miss Universe Australia το 2020.