Ο Jason Mraz για την αποδοχή της σεξουαλικής του ταυτότητας

108
Έξι χρόνια μετά το δημόσιο coming out του, ο γνωστός τραγουδιστής Jason Mraz εξακολουθεί να προσπαθεί να αποδεχτεί πλήρως τον εαυτό του και τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Μιλώντας στο GLAAD, ο Mraz δήλωσε ότι συνεχίζει να δυσκολεύεται μερικές φορές να αποδεχτεί πλήρως την κουήρ ταυτότητά του, αλλά καθώς προχωράει στη ζωή του, μαθαίνει όλο και περισσότερα.

«Έπρεπε να σκεφτώ πολλά άλλα σενάρια πριν φτάσω μέχρι εδώ. Είναι δύσκολο να τα ξεδιπλώσεις όλα. Ουσιαστικά αυτό που περιγράφω είναι ένας είδος διαζυγίου, καταλαβαίνεις;», είπε. «Και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Κουβαλάς πολλή ντροπή και ενοχές.

«Θέλεις να επουλώσεις όσο το δυνατόν περισσότερες σχέσεις του παρελθόντος και ταυτόχρονα να μπεις σε αυτή τη νέα αποδοχή και τη νέα ταυτότητα ή οτιδήποτε άλλο, και αυτό είναι επίσης δύσκολο», είπε και πρόσθεσε ότι ένιωσε καλά που βρέθηκε στη φετινή λίστα του Out100. «Έτσι, το να βρίσκομαι στο Out100 είναι… Είναι ωραίο να αναγνωρίζεται [αυτή η διαδικασία προς την αποδοχή]».

Είπε επίσης ότι η συμμετοχή του στην 32η σεζόν του Dancing With the Stars τον βοήθησε να εξερευνήσει ακόμη περισσότερο την ταυτότητα και τον εαυτό του.

«Όλη μέρα κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για οποιονδήποτε, για κάθε άνθρωπο, να αποδεχτεί τον εαυτό του κοιτάζοντας τον καθρέφτη», είπε για τις πρόβες. «Επιπλέον, τότε ο συνεργάτης μου, μου ζητούσε να κινούμαι με τρόπους που δεν είχα κινηθεί ποτέ πριν, και η αντίδρασή μου ήταν: “Φαίνομαι γελοίος”. Μετά το ξεπέρασα και ένιωθα πιο άνετα. Και τελικά αυτό έγινε αυτοπεποίθηση. Είναι ένα ταξίδι».

Στη συνέχεια είπε ότι τυχαίνει να μην νιώθω καλά με τον εαυτό του, αλλά πάντα προσπαθεί να βρει τρόπους να το ξεπερνάει.

«Πρέπει να αποδεχτώ τον εαυτό μου, να επιστρέψω στο σώμα μου, να κινηθώ μέσα στη ζωή με τρόπους που με ευχαριστούν και έτσι στο τέλος της ημέρας να νιώθω ολοκληρωμένος και ευτυχισμένος που είμαι εγώ», συνέχισε. «Ο χορός είναι ένα καταπληκτικό μέσο για αυτή τη μεταμόρφωση και αποδοχή του εαυτού μας».